Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Το εγχειρίδιο Μίλερ μας προσβάλλει

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των φορέων της εκπαίδευσης για το εγχειρίδιο της Μίλερ. Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Νομού Πρέβεζας σε ανακοίνωση-καταγγελία του σημειώνει: «Με έκπληξη παραλάβαμε στα σχολεία μας από τον ΟΕΔΒ το εγχειρίδιο που εκπόνησε η σύζυγος του Αμερικανού πρεσβευτή κ. Μίλερ με τίτλο "Χτίζοντας καλύτερη σχέση με τα παιδιά στην τάξη".

Το βιβλίο αναφέρεται στα εκπαιδευτικά προβλήματα και δίνει "συμβουλές" στους εκπαιδευτικούς για την αντιμετώπισή τους. Δεδομένης της δημοκρατικής ελευθερίας του Τύπου και της μη κατευθυνόμενης λογοκρισίας και φίμωσης της έκφρασης του λόγου, αφήνουμε το περιεχόμενο του εγχειριδίου στην κρίση του κάθε συναδέλφου.

Ως εκπαιδευτικοί καταδικάζουμε τον τρόπο τύπωσης και διακίνησης του εντύπου αυτού μιας και προέρχεται από παράγοντες που ο ρόλος τους δεν τους εκχωρεί καμία αρμοδιότητα. Η ενέργεια αυτή προσβάλλει την ευαισθησία του ελληνικού λαού και των εκπαιδευτικών και για τον επιπρόσθετο λόγο ότι ιστορικά η πρεσβεία των ΗΠΑ έχει ταυτιστεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού με νοοτροπία και συμπεριφορές που στράφηκαν κατά της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας στη χώρα μας αλλά και σε άλλες χώρες και εξακολουθούν και σήμερα σε βάρος λαών (Βαλκάνια - Ιράκ - Παλαιστίνη).

Αν η εκπαιδευτική μας κοινότητα χρειάζεται επιστημονικά εγχειρίδια η χώρα μας διαθέτει ικανούς και έμπειρους επιστήμονες, οι οποίοι έχουν άμεση γνώση των προβλημάτων και μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες συγγραφής τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ