Σάββατο 1 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΛΠΑΠ
Συνεχίζουν οι εργαζόμενοι

Χωρίς την άποψη των εκπροσώπων των εργαζομένων στα τρόλεϊ, θα κρίνει το δικαστήριο αν θα κηρύξει εκ νέου παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου.

Κατά τη χτεσινή εκδίκαση της προσφυγής της διοίκησης των ΗΛΠΑΠ στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν ολιγόωρη διορία για να μελετήσουν οι νομικοί σύμβουλοι την αγωγή. Το αίτημα αυτό απορρίφθηκε και οι εκπρόσωποι του κλάδου αποχώρησαν από το δικαστήριο σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Πάντως, ανεξάρτητα από την απόφαση του δικαστηρίου, που αναμένεται να εκδοθεί μέχρι μεθαύριο Δευτέρα, οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ έχουν αποφασίσει ήδη νέες στάσεις εργασίας για την ερχόμενη βδομάδα (Δευτέρα 1 - 4 μ.μ. και Τρίτη 12 - 4 μ.μ.), υπερασπιζόμενοι θεμελιακά εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις τους.

Σε χτεσινή ανακοίνωση της Ενωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, καταγγέλλεται η δεύτερη προσφυγή στα δικαστήρια μέσα σε μια βδομάδα, που αποφάσισαν κυβέρνηση και διοίκηση, με σκοπό να υποχρεώσουν τους εργαζόμενους να σταματήσουν τον αγώνα που άρχισαν εδώ και οκτώ βδομάδες, ενάντια στη λεηλασία και στην καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ