Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Τραμπουκισμοί εναντίον μουσικών

«Τραμπούκικη» χαρακτηρίζει την επίθεση κατά των μελών του Διοικητικού του Συμβουλίου, το βράδυ της Παρασκευής στο χριστουγεννιάτικο «σόου» του Δήμου Αθηναίων στο Σύνταγμα, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος.

Σε σχετική του ανακοίνωση ο ΠΜΣ καταγγέλλει «την απροκάλυπτη και απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν μέσα στο πλήθος ο γενικός γραμματέας του συλλόγου, Γιάννης Λάρδης, το μέλος του ΔΣ Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, και άλλα μέλη του συλλόγου μας, ευρισκόμενοι ακριβώς πίσω από πλήθος Δημοτικών Συμβούλων, κ.κ. Παπουτσή, Τζάρβις Υβέτ, Απέργη».

«Μία τραμπούκικη επίθεση» συνεχίζει η ανακοίνωση, «προερχόμενη από "σεκιουριτάδες" με πολιτικά(!), συνεπικουρούμενους από τη δημοτική αστυνομία και άλλους "αγανακτισμένους πολίτες", οι οποίοι επιτέθηκαν στα μέλη μας επειδή τόλμησαν να διαταράξουν την "παράσταση" πετώντας φέιγ βολάν κατά την εναρκτήρια ομιλία της κυρίας Μπακογιάννη, στη ρωμαϊκού τύπου φιέστα που είχε ετοιμάσει η "αυτοκράτειρα" δήμαρχος και η "αυλή" της».

Η διαμαρτυρία του ΠΜΣ έγινε για να τονιστεί η «δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει 200 οικογένειες μουσικών, με αποκλειστική ευθύνη της δημάρχου», αφού βρίσκονται απλήρωτοι επί 7 μήνες «παρά την περί του αντιθέτου απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου» τον περασμένο Ιούλη. Κατήγγειλαν επίσης πως για τις χριστουγεννιάτικες «φιέστες» «έχουν καρπωθεί ένα δισεκατομμύριο οι "ημέτεροι" της δημοτικής πλειοψηφίας».

Σύμφωνα με το σύλλογο, «οι συγκεκριμένοι τραμπούκοι με σπρωξιές, βρισιές, γονατιές και κλοτσιές, θυμίζοντας "μπράβους" άλλων χωρών, έβγαλαν σέρνοντας από το πλήθος τους συναδέλφους, με προφανή κίνδυνο να χτυπήσουν ακόμα και μικρά παιδιά που ήταν εκεί. Οι τραμπούκοι λυσσαλέα άρπαξαν από τα χέρια των μουσικών το έντυπο υλικό που είχαν, δίνοντας εντολές(!) στους αστυνομικούς να περάσουν χειροπέδες στα μέλη του Συλλόγου μας, να πάρουν τα στοιχεία τους και να τους οδηγήσουν στο κρατητήριο». Τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου ζήτησαν από την αστυνομία να πάρει τα στοιχεία των επιτιθέμενων, αλλά αυτή δήλωσε «αδυναμία», λέγοντας ότι «σε όλη την πλατεία Συντάγματος ήταν μόνο έξι αστυνομικοί της Ελληνικής Αστυνομίας». Ο δε επικεφαλής της δημοτικής αστυνομίας δήλωσε ότι «αυτός έχει το γενικό πρόσταγμα»!

Και η ανακοίνωση καταλήγει τονίζοντας ότι «ενέργειες του μαύρου παρελθόντος δε μας φοβίζουν πλέον, γι' αυτό δηλώνουμε αποφασισμένοι ότι οι επιθέσεις αυτές από το παρακράτος της κυρίας Μπακογιάννη δε θα μας αποτρέψουν στο ελάχιστο από το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μας να γνωστοποιούμε τα προβλήματα των μελών μας οπουδήποτε και με όποιο τρόπο θεωρούμε προσφορότερο (...)».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ