Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Νέα συλλαλητήρια ενάντια στην αξιολόγηση

Την Πέμπτη σε πολλές πόλεις

Μπορεί να μην έχει ανακοινωθεί ακόμα πότε θα συζητηθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης, τα «Ινστιτούτα Διά Βίου Εκπαίδευσης» και το Διεθνές Πανεπιστήμιο, αλλά οι αντιδράσεις των φοιτητών απέναντι σ' αυτό και σε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να υλοποιήσει τις αποφάσεις της Μπολόνια και του Βερολίνου, έχουν ξεκινήσει και κλιμακώνονται. Ετσι, την Πέμπτη 18/12, 31 φοιτητικοί σύλλογοι από όλη τη χώρα προχωρούν σε νέα συλλαλητήρια ανά πόλη, με βάση την απόφαση που είχαν πάρει στην πανελλαδική συνάντηση συντονισμού που πραγματοποίησαν στις 6/12 στην Αθήνα. Οι φοιτητικοί σύλλογοι που υπογράφουν το κάλεσμα του Συντονιστικού και καλούν την Πέμπτη, στις 12:30 το μεσημέρι, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθήνας είναι οι: ΑΣΟΕΕ, Παντείου, Φιλοσοφικής, Παν. Πειραιά, Φυσικού, ΤΕΦΑΑ, Επικοινωνίας και ΜΜΕ και ΤΕΑΠΗ (Νηπιαγωγών).

Αντίστοιχα, φοιτητικοί σύλλογοι από τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τα Γιάννενα, τη Μυτιλήνη, τη Χίου, τη Λάρισα και το Ρέθυμνο καλούν σε κινητοποιήσεις την ίδια μέρα. Ο κατάλογος είναι πιθανό να συμπληρωθεί τις επόμενες μέρες και από άλλες πόλεις, μετά από το νέο γύρο γενικών συνελεύσεων των φοιτητικών συλλόγων καθώς η πολιτική που ιδιωτικοποιεί την Ανώτατη Εκπαίδευση σπάει τις σπουδές σε δύο κύκλους, προωθεί τις πιστωτικές μονάδες, τη στροφή προς την κατάρτιση με ημερομηνία λήξης και τον έλεγχο των ιδρυμάτων από τις επιχειρήσεις (μαζί με τη συνέχιση της κρατικής υποχρηματοδότησης), βρίσκει αντίθετο μεγάλο κομμάτι των φοιτητών και άλλους φορείς της ακαδημαϊκής κοινότητας. Απέναντι σ' αυτή την πολιτική λοιπόν, οι σύλλογοι που υπογράφουν το κάλεσμα του Συντονιστικού απαιτούν Ενιαία Ανώτατη δημόσια και δωρεάν Εκπαίδευση, δηλαδή επιστημονική ειδίκευση μέσα στο πτυχίο και μεταπτυχιακά ενός κύκλου, χωρίς δίδακτρα, που θα οδηγούν σε διδακτορικό, πτυχίο για δουλιά με δικαιώματα για όλους και ανάπτυξη της Ανώτατης Εκπαίδευσης με βάση τις κοινωνικές ανάγκες και τη διεύρυνση της γνώσης.

Σήμερα στη Χίο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Νομαρχία στη Χίο διοργανώνουν σήμερα το πρωί οι φοιτητικοί σύλλογοι των τμημάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων, Ναυτιλίας και Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης, με αφορμή την επίσκεψη στο νησί του υφυπουργού Παιδείας Γ. Θωμά. Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για την κατάσταση της ανώτατης εκπαίδευσης και εκφράζουν την αντίθεσή τους στο προωθούμενο νομοσχέδιο για την αξιολόγησή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ