Δευτέρα 3 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσικές «διαδρομές»
Η Λυδία Κονιόρδου
Η Λυδία Κονιόρδου
  • Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με τίτλο «Αυτοπροσωπογραφίες», που διοργανώνει η Ορχήστρα των Χρωμάτων, στο Ιδρυμα Μελίνα Μερκούρη (Πολυγνώτου 9-11, Πλάκα), σήμερα (8.30μμ) φιλοξενείται η Λυδία Κονιόρδου. Η ηθοποιός καθρεφτίζεται μέσα από τις μουσικές, τους στίχους και τις εικόνες, που διαμόρφωσαν την προσωπικότητά της.
  • Χορευτής, χορογράφος αλλά και σκηνοθέτης ειδικών μουσικών παραστάσεων, ο Δημήτρης Παπάζογλου αποκαλύπτει μια άλλη ιδιότητά του, αυτή του τραγουδιστή, στις τρεις παραστάσεις του, σήμερα, στις 10 και 17/4, στο «Τσάι στη Σαχάρα» (Λαοδικείας 18). «Πρόσωπα» είναι ο τίτλος των παραστάσεων - μουσική αναδρομή σε συνεργασίες του με καλλιτέχνες όπως οι Αλ. Βουγιουκλάκη, Στρ. Διονυσίου, Μαρινέλα, Γ. Πάριος, Αλκ. Πρωτοψάλτη, Γ. Μαρίνος κ.ά., τραγούδια από τον κινηματογράφο και το θέατρο.
  • Εμπνευσμένο από το λογοτεχνικό αριστούργημα του Χέρμαν Μελβίλ «Μόμπι -Ντικ» είναι το μουσικοχορευτικό θέαμα με τον ομώνυμο τίτλο των Πoλ Στέμπινγκς και Φιλ Σμιθ, που θα παρουσιαστεί σήμερα και αύριο, στο Μέγαρο Μουσικής, στο πλαίσιο της σειράς «Γέφυρες». Πρόκειται για μια παραγωγή του συγκροτήματος «Δε Αμέρικαν Ντράμα Γκρουπ Γιούροπ», στην οποία οι μόνιμοι συνεργάτες του (χορογράφοι, μουσικοί, ηθοποιοί) συμπράττουν με νέους καλλιτέχνες.
  • Εργα Μότσαρτ, Τσαϊκόφσκι και Μρίττεν παρουσιάζει το Κουαρτέτο Εγχόρδων του Δήμου Αθηναίων, σήμερα (8.30μμ), στο Αθηναϊκό Δημοτικό Θέατρο (Τιμοκρέοντος 6α, Αγ. Σώστης). Στον ίδιο χώρο, την Τετάρτη (8.30μμ) θα δώσει συναυλία η Μπιγκ Μπαντ του Δήμου, υπό τη διεύθυνση του Θανάση Ζέρβα. Είσοδος ελεύθερη.
  • Ενα «διάλογο» ανάμεσα σε δύο έγχορδα (δυο βιολιά και βιολί - βιόλα) αποτελεί η συναυλία των Μαρίνας Χαραλαμπίδου - Λελάκη και Ιριδας Λουκά, σήμερα (9μμ), στην αίθουσα συναυλιών «Φ. Νάκας» (Ιπποκράτους 41). Θα παρουσιάσουν έργα Τέλεμαν, Χάλβορσεν, Κλεζίνσκι και Μότσαρτ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ