Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΜΠΟΡΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΟΧΙ στην κατάργηση της Κυριακής αργίας

Την πλήρη και καθολική αντίθεσή της για τη μεθόδευση της λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή, 28/12/2003, εκφράζει η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων. Η λειτουργία των καταστημάτων στις 28/12 που εκφράζεται από την ηγετική ομάδα της ΕΣΕΕ, είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις απαιτήσεις των μεγαλοεπιχειρήσεων και των πολυεθνικών και δεν πρόκειται να διαφοροποιήσει τη δυσμενή οικονομική θέση των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων, τονίζει η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Β/Δ Ελλάδας και Ιονίων Νήσων (ΟΕΣΒΔΕΝ).

Η Ομοσπονδία σε σχετικό δελτίο Τύπου επισημαίνει πως η κρίση, που μαστίζει τις χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην εφαρμοζόμενη πολιτική που οδηγεί στην υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, στο όνομα της ελεύθερης αγοράς και της ανταγωνιστικότητας. Η μόνη υπηρεσία - σημειώνεται - που μπορεί να προσφέρει η συγκεκριμένη μεθόδευση είναι ο εθισμός στις παρεμβάσεις απορύθμισης του ωραρίου λειτουργίας και στην εξυπηρέτηση όσων στοχεύουν στην ολοκληρωτική απελευθέρωση του ωραρίου και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Η Ομοσπονδία καλεί τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους εμπόρους και τους εμπορικούς συλλόγους να μην αποπροσανατολιστούν και να καταδικάσουν με κάθε τρόπο τέτοιες ενέργειες για να μην περάσουν τα σχέδια των μεγαλοεπιχειρήσεων, της κυβέρνησης και των υποστηρικτών τους για πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ