Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΤΕ
Νέα πρόκληση με μεγαλύτερες ανατιμήσεις

Η επιχείρηση «βελτίωσε» τις αποφάσεις της και επιβάλλει πιο τσουχτερές ανατιμήσεις

Σε ακόμα πιο προκλητικό χαράτσι στα τηλεφωνικά τέλη προχωρά τελικά ο ΟΤΕ, με τις «ευλογίες» της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Παράλληλα, αποκαλύπτεται και πόσο κάλπικες είναι οι πρόσφατες κυβερνητικές υποσχέσεις ότι το επόμενο διάστημα - μέχρι τις εκλογές - δε θα αυξηθούν τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ.

Η διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση του ΟΤΕ, με νέα της ανακοίνωση χτες, εξακολουθεί να προκαλεί, ισχυριζόμενη ότι με τα νέα τιμολόγια είναι «κερδισμένοι όλοι οι πελάτες». Αραγε για τη διοίκηση του ΟΤΕ η αύξηση κατά 5,1% στο πάγιο, που αφορά όλους ανεξαιρέτως τους συνδρομητές, επιβάλλεται «για το καλό τους»!

Πάντως και από τη χτεσινή - σκόπιμα ασαφή πάλι - ανακοίνωση του ΟΤΕ, το μόνο που είναι ξεκάθαρο, πέραν της «τσουχτερής» αύξησης του πάγιου, είναι ότι οι όποιες μειώσεις αφορούν... μεταμεσονύχτιες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, τηλεφωνήματα τα Σαββατοκύριακα και πάντα υπό την προϋπόθεση ότι η διάρκεια κάθε συνδιάλεξης ξεπερνά τα δύο λεπτά της ώρας. Αν συντρέχουν όλα αυτά, δηλαδή αν αλλάξει κάποιος την καθημερινή χρήση του τηλεφώνου και αρχίσει την... τηλεφωνοφλυαρία, όπως στην ουσία μας προτρέπουν - συνιστούν οι αρμόδιοι του ΟΤΕ, μπορεί να έχει κάποιο όφελος. Σε κάθε περίπτωση, όμως, με ακρίβεια μαθηματικού νόμου, θα πληρώσει μεγαλύτερο τηλεφωνικό λογαριασμό.

Οι νέες χρεώσεις στα τιμολόγια του ΟΤΕ, τα οποία θα ισχύσουν τελικά από τις 31 Δεκέμβρη 2003, μετά την έγκριση της ΕΕΤΤ, έχουν ως εξής:

  • Το πάγιο τέλος αυξάνεται από 9,98 ευρώ σε 10,49 ευρώ (αύξηση 5,1%), έναντι αύξησης 3,8% που προέβλεπε η προηγούμενη πρόταση που είχε υποβάλει προς έγκριση στην ΕΕΤΤ η διοίκηση του ΟΤΕ.
  • Η χρέωση της αστικής συνδιάλεξης μέχρι τα δύο πρώτα λεπτά παραμένει στα 0,026 ευρώ. Μετά τα δύο λεπτά καθιερώνεται η χρέωση ανά δευτερόλεπτο. Τις καθημερινές από τις 8 μ.μ. μέχρι τις 8 π.μ. και τα Σάββατα, η μονάδα θα χρεώνεται 0,025 ευρώ. Τις Κυριακές 0,024 ευρώ.
  • Χρέωση ανά δευτερόλεπτο καθιερώνεται και στις υπεραστικές συνδιαλέξεις, με αρχική χρέωση 0,062 ευρώ μέχρι τα δύο πρώτα λεπτά και μετά χρέωση ανά δευτερόλεπτο, ανάλογα με τη χρέωση της ζώνης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ