Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνέντευξη του «Δικτύου» για τη δίκη της «17Ν»

Πολιτική, αλλά άδικη, χαρακτηρίζει τη δίκη της «17Ν» το «Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα» και την απόφαση του δικαστηρίου επίσης πολιτική αλλά σκοπιμότητας. Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου του «Δικτύου», όπου μίλησαν o Ν. Γιαννόπουλος, ο Μ. Σέρβος, ο Β. Πισσίας, ο Γ. Σερίφης η συνήγορος του Δ. Κουφοντίνα Γ. Κούρτοβικ, ο συνήγορος του Αλ. Γιωτόπουλου, Γ. Ραχιώτης και ο συνήγορος του Β. Τζωρτζάτου Κ. Παπαδάκης, υπογραμμίστηκε ότι θα δοθεί η μάχη στο Εφετείο για να αθωωθούν όσοι δεν έχουν σχέση με την «17Ν», να μειωθούν οι ποινές και να ανατραπούν οι παραβιάσεις δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Ακόμη, έγινε εκτενής αναφορά στις συνθήκες κράτησης των καταδικασθέντων και διατυπώθηκαν τα εξής αιτήματα: Να έχουν ίδιες συνθήκες κράτησης με τους άλλους κρατουμένους, να παραμένουν στον Κορυδαλλό τουλάχιστον ως την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό και να σταματήσουν οι εργασίες για τη δημιουργία ειδικής φυλακής στη Λάρισα. Τέλος, εκφράστηκε η ανάγκη για μέγιστη επαγρύπνηση και εναντίωση σε κάθε σενάριο έκδοσης των καταδικασθέντων στις ΗΠΑ με ταυτόχρονη μαχητική αντίσταση στο νέο «αντιτρομοκρατικό» νόμο.

Στο μεταξύ, χτες αποφυλακίστηκε - με περιοριστικούς όρους - ο Κ. Τέλιος, ο οποίος καταδικάστηκε σε 25 χρόνια κάθειρξη με αναστολή εκτελέσεως της ποινής. Τέλος, με προχτεσινή του δήλωση, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ρίτσαρντ Μπάουτσερ ανέφερε - μεταξύ άλλων - σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου: «Πιστεύουμε ότι οι καταδικασθέντες θα εκτίσουν τις ποινές στην ολότητά τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ