Τρίτη 23 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
«Εμπλουτίζεται» η Τηλεόραση της Βουλής

Η Τηλεόραση της Βουλής εμπλουτίζει από σήμερα το πρόγραμμά της. Εκτός από τις συνεδριάσεις στην Ολομέλεια και στις Επιτροπές της Βουλής, θα μεταδίδει ελληνικές και ξένες ταινίες, καθώς και ιστορικά ντοκιμαντέρ ευρωπαϊκής παραγωγής, συναυλίες και χοροδράματα με διεθνούς φήμης συντελεστές. Στόχος είναι, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η «ενίσχυση του πολιτιστικού προφίλ της τηλεόρασης της Βουλής με τηλεοπτικές εκπομπές υψηλής ποιότητας».

Στο δεκαπενθήμερο των διακοπών των εργασιών της Βουλής το πρόγραμμα θ' αρχίζει στις 19.00 και θα τελειώνει τα μεσάνυχτα. Ανάμεσα στις ελληνικές ταινίες και τα ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν είναι ο «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Παντελή Βούλγαρη (23.12 στις 22.00), το «Ρεμπέτικο» του Κώστα Φέρρη (30.12 στις 22.00), το «Βαλκανιζατέρ» του Σωτήρη Γκορίτσα (1.1.2004) και η «Σκιάχτρα» του Μανούσου Μανουσάκη (5.1.2004). Μεταξύ των ντοκιμαντέρ που θα μεταδοθούν είναι σειρές που θ' αναφέρονται στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς και στην ιστορία του βωβού κινηματογράφου.

Τις ημέρες των γιορτών το πρόγραμμα προσαρμόζεται στο πνεύμα των ημερών και θα μεταδώσει το «Ορατόριο των Χριστουγέννων» του Μπαχ την Παραμονή των Χριστουγέννων στις 22.00 και ανήμερα τα Χριστούγεννα στις 21.30 το μιούζικαλ «Η Αλίκη στο παλάτι» με την Μέριλ Στριπ. Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στις 19.00 οι λάτρεις της όπερας μπορούν ν' απολαύσουν δύο διάσημους τενόρους, τον Πλάθιντο Ντομίνγκο και το Χοσέ Καρέρας, καθώς και τη μεσόφωνο Αγνή Μπάλτσα.

Αξιόλογο πρόγραμμα περιλαμβάνει και η ξένη «ταινιοθήκη» της Τηλεόρασης της Βουλής με την προβολή μεταξύ άλλων των ταινιών μεγάλων σκηνοθετών όπως την ταινία «Ετος ένα» του Ρομπέρτο Ροσελίνι (26.12. στις 21.00) τις «Αγριες φράουλες» του Μπέργκμαν (27.12 στις 21.00).

Η τηλεόραση της Βουλής εκτός από τη δορυφορική μετάδοση του προγράμματός της, εκπέμπει πλέον και σε επίγειες αναλογικές συχνότητες και συγκεκριμένα στο νομό Αττικής στο κανάλι 50 και Θεσσαλονίκης στο κανάλι 58. Η Τηλεόραση της Βουλής εκπέμπει σε όλη τη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ