Τρίτη 23 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
Βραδιά «ασμάτων»... «πολύτιμων»!

Παραμονή Χριστουγέννων στον «902 TV»

Γεράσιμος Ανδρεάτος
Γεράσιμος Ανδρεάτος
Μια ευχάριστη μουσική συντροφιά θα φιλοξενήσει η δίωρη - έκτακτη εκπομπή «Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε», αύριο, παραμονή Χριστουγέννων, που θα προβληθεί απ' τον «902 TV», στις 23.00. Η Σοφία Αδαμίδου συναντά τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, στο «ΖΟΥΜ», εκεί όπου ξεκίνησε τις εμφανίσεις του με συντροφιά νέους και αξιόλογους ερμηνευτές, τη Γιώτα Νέγκα, τον Γιώργο Τεντζεράκη και τη Μαρία Ιωακειμίδου.

Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Η δεκαετία του '60 χαρακτηρίστηκε χρυσή εποχή για το Ελληνικό Τραγούδι. Τότε μεσουράνησαν τα αστέρια μεγάλων συνθετών όπως του Τσιτσάνη, του Ζαμπέτα, του Χιώτη, αλλά και του Θεοδωράκη και του Χατζιδάκη, όπως επίσης και μεγάλων ερμηνευτών όπως του Καζαντζίδη, του Μπιθικώτση, του Γαβαλά και άλλων. Αυτά αποτέλεσαν τα πρώτα κρίσιμα μουσικά ακούσματα του Γ. Ανδρεάτου. Από μικρός ασχολήθηκε με τη μουσική, μαθαίνοντας κιθάρα αρχικά και έπειτα μπουζούκι.

Επαγγελματικά μάς συστήθηκε με το «Πικρό φιλί» και μας έδωσε ραντεβού στου «Μπακάκου» (δεύτερος δίσκος). Η «γνήσια λαϊκή φωνή» που διαθέτει - όπως είπαν πολλοί - ήταν το εισιτήριό του για τη μεγάλη «κούρσα» της δισκογραφίας. Ξεκίνησε το τραγούδι επαγγελματικά το 1985 και από τότε έχει συνεργαστεί με τους: Δήμητρα Γαλάνη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Βαγγέλη Κορακάκη, Αναστασία Μουτσάτσου, Μελίνα Κανά, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Χρήστο Νικολόπουλο, Γιάννη Σπανό, Κατερίνα Κούκα, Γιάννη Μαρκόπουλο, Παντελή Θαλασσινό και άλλους. Το 1999 κυκλοφορεί ο νέος του δίσκος με τίτλο το «Στοίχημα», σε μουσική του ίδιου και της Ζωής Τηγανούρια. Το 2001 κυκλοφορεί και ο τελευταίος του δίσκος, με την υπογραφή του Παντελή Θαλασσινού σε όλες τις συνθέσεις και τίτλο «Ολα πολύτιμα».

Εχει συμμετάσχει στους δίσκους «Λαύριο» του Βαγγέλη Κορακάκη, «Μισμάγια» σε επιμέλεια του Πέτρου Ταμπούρη, «Οι βετεράνοι του ρεμπέτικου», «Η Δήμητρα Γαλάνη στο Χάραμα», μέρος πρώτο και δεύτερο, «Τα πορφυρά καμπάγια» και «Χάδια και καρφιά» των Πέτρου και Θοδωρή Γκώνη όπου είναι ο βασικός ερμηνευτής, «Πασπαρτού» του Λάκη Παπαδόπουλου, «Παντελώς χειροποίητα» του Παντελή Αμπαντζή και «Αναγέννηση» του Γιάννη Μαρκόπουλου.

Φέτος, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου του cd με τραγούδια του Βαγγέλη Κορακάκη, έφτιαξε ένα μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια που έχουν αφήσει ή... θα αφήσουν εποχή. Οι συνεργασίες του Γεράσιμου Ανδρεάτου δισκογραφικά με το Βαγγέλη Κορακάκη, τον Παντελή Θαλασσινό, το Χρήστο Νικολόπουλο, τον Δημήτρη Παπαδημητρίου και τα αξέχαστα τραγούδια του Ακη Πάνου, του έδωσαν πολύτιμο υλικό και μεγάλες επιτυχίες. Μια αναφορά στη σύγχρονη τραγουδοποιία, αλλά και γνήσια λαϊκά τραγούδια, επιλεγμένα εξαιρετικά για διασκέδαση, θα αποτελούν το άλλο μέρος του προγράμματος ενός από τα πιο πετυχημένα σχήματα αυτών των εορτών.

Η εκπομπή θα προβληθεί σε επανάληψη ανήμερα των Χριστουγέννων στις 18.00.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ