Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η βροχή παρέλυσε την πόλη

Σε λίμνη είχε μετατραπεί χτες το μεσημέρι η λεωφόρος Συγγρού

Eurokinissi

Σε λίμνη είχε μετατραπεί χτες το μεσημέρι η λεωφόρος Συγγρού
Σοβαρά προβλήματα στο λεκανοπέδιο Αττικής προκάλεσε η χτεσινή κακοκαιρία. Η έντονη βροχόπτωση, το μεσημέρι, η οποία συνεχίστηκε περιοδικά και το απόγευμα, προκάλεσε πάνω από 200 πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα. Τα πλοία παρέμειναν δεμένα στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, η κυκλοφορία στους περισσότερους δρόμους διεξήχθη με δυσχέρεια και σημειώθηκαν διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Κυκλοφοριακά προβλήματα σημειώθηκαν στους περισσότερους δρόμους της Αττικής, αφού πολλοί κατέστησαν δύσβατοι λόγω συσσώρευσης νερών και σε πολλές διασταυρώσεις τα φανάρια δε λειτουργούσαν. Η οδός Καλλιρρόης ήταν κλειστή από το μεσημέρι στο ύψος της λεωφόρου Συγγρού, το ίδιο και η οδός Αχιλλέως, όταν αστικό λεωφορείο έπεσε σε λακκούβα, ενώ κυκλοφοριακά προβλήματα δημιουργήθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, όταν σιδηροσωλήνας έπεσε πάνω σε ΙΧ, στην οδό Διομείας, και ο οδηγός του εγκλωβίστηκε μέσα σε αυτό. Με δυσχέρεια διεξαγόταν η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθήνας - Κορίνθου στο ύψος της «Χαλυβουργικής», αφού το οδόστρωμα ήταν πλημμυρισμένο, ενώ κλειστή ήταν η παλιά Εθνική Αθήνας - Κορίνθου, στο ύψος της «Πυρκάλ». «Πηγμένες» ήταν οι λεωφόροι Συγγρού μέχρι την Αμαλίας, Αλεξάνδρας, Ράλλη, Πειραιώς, Πατησίων, αλλά και η Σταδίου, η Κηφισίας, η Μάρνη, η Αθηνών.

Για αντλήσεις υδάτων χρειάστηκε η επέμβαση 210 πυροσβεστών, που συγκρότησαν 70 συνεργεία επέμβασης. Ιδιαίτερα επλήγησαν το Π. Φάληρο, η Καλλιθέα, το Μοναστηράκι, οι Αμπελόκηποι, η Ν. Σμύρνη και η Δάφνη.

Η κακοκαιρία έπληξε σχεδόν όλη τη χώρα με καταιγίδες και χιονοπτώσεις. Σήμερα και αύριο Πέμπτη αναμένονται χιονοπτώσεις, που θα είναι έντονες στις ορεινές ηπειρωτικές περιοχές, καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο, αλλά και στην Κεντρική Ελλάδα. Επίσης, αναμένονται και καταιγίδες, που θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Στην Καβάλα σημειώθηκαν κατολισθήσεις από το 121,5ο έως το 127,5ο χλμ. του Εθνικού δρόμου Θεσσαλονίκης - Καβάλας, καθώς και στον κόμβο του Αγίου Ανδρέα Παγγαίου, στο 49ο χλμ. της Εθνικής Οδού Αμφίπολης - Καβάλας (Αμισιανά - νέο τμήμα), καθώς και στο 9ο χλμ. του δρόμου Ελευθερούπολης - Νικήσιανης Παγγαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ