Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ολέθριες συνέπειες

Ολέθριες είναι οι συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής και για τη διάδοχο της «Ολυμπιακής Αεροπορίας», τις «Ολυμπιακές Αερογραμμές» (ΟΑ). Η αδιάλλακτη στάση που τηρούν κυβέρνηση και διοίκηση, εξωθώντας τους ιπτάμενους συνοδούς - φροντιστές σε συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, έχει ως πρώτο επακόλουθο την απώλεια επιβατικής κίνησης, σε μια περίοδο που οι αεροπορικές μετακινήσεις είναι αυξημένες.

Οπως ομολογεί επίσημα η διοίκηση των «Ολυμπιακών Αερογραμμών», το πρώτο 15νθήμερο του Δεκέμβρη η επιβατική κίνηση σε ευρωπαϊκούς προορισμούς είναι μικρότερη κατά 9,2%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Μειωμένη κατά 0,15% είναι και η κίνηση στις πτήσεις εσωτερικού, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας.

Οσον αφορά τους εργαζόμενους που έχουν παραμείνει στην ΟΑ, μέχρι χτες δεν τους είχε καταβληθεί ακόμα το Δώρο Χριστουγέννων, ενώ στους εργαζόμενους των «Ολυμπιακών Αερογραμμών» καταβλήθηκε ως Δώρο μόνο το ποσό που αναλογεί στις 10 μέρες λειτουργίας της νέας εταιρίας! Κανονικό Δώρο πήραν μόνο οι εργαζόμενοι των «Μακεδονικών Αερογραμμών» - άλλοτε θυγατρική του ομίλου.

Υπό την απειλή απεργιακών κινητοποιήσεων, η διοίκηση της εταιρίας υποσχέθηκε ότι σήμερα θα καταβάλει το Δώρο στους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ