Πέμπτη 1 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ - ΟΥΕΦΑ
Με τη σφραγίδα του ΠΑΟ

Με... αυτοκτονία ισοδυναμούσε ο επαναληπτικός με την Πόρτο για τον Παναθηναϊκό

Sportidea

Με... αυτοκτονία ισοδυναμούσε ο επαναληπτικός με την Πόρτο για τον Παναθηναϊκό
Ο Παναθηναϊκός κέρδισε για μια ακόμη φορά της εντυπώσεις στην Ευρώπη από ελληνική πλευράς. Οι «πράσινοι» αν και δεν ξεκίνησαν καλά με την έναρξη της χρονιάς, φόρτσαραν και κατάφεραν να φθάσουν μέχρι τα προημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν τη χρονιά με αντίπαλο τη βελγική Αντερλεχτ για τον τέταρτο γύρο της διοργάνωσης. Στο πρώτο παιχνίδι στη Λεωφόρο, κάνοντας ίσως το καλύτερο παιχνίδι τους μέχρι στιγμής και με χατ τρικ του κορυφαίου της συνάντησης Ολισαντέμπε, η ελληνική ομάδα επικράτησε με 3-0. Στη ρεβάνς του Βελγίου όμως οι παίκτες του «τριφυλλιού»... αγχώθηκαν ιδιαίτερα όταν είδαν τους γηπεδούχους να προηγούνται 2-0 αλλά η ψυχραιμία τους ήταν αυτή που τους έδωσε την πρόκριση για την οκτάδα. Εκεί αρχικά τα πράγματα πήγαν ακόμα καλύτερα όταν στο πρώτο παιχνίδι με αντίπαλο την Πόρτο ο Παναθηναϊκός νίκησε στο «Ντας Αντας» με 1-0 χάρις σε γκολ του Ολισαντέμπε βάζοντας τις βάσεις για πρόκριση στα ημιτελικά. Στη ρεβάνς όμως ήρθε η απόλυτη καταστροφή αφού το 2-0 των Πορτογάλων ανέτρεψε τα πράγματα και σταμάτησε τα όνειρα των παικτών του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» είναι αυτή τη στιγμή οι μόνοι από ελληνικής πλευράς που συνεχίζουν την ευρωπαϊκή τους πορεία αφού βρίσκονται στον Δ` γύρο της διοργάνωσης όπου θα αντιμετωπίσουν την Οσέρ.

Στο καλημέρα της χρονιάς που πέρασε ευρωπαϊκή γεύση πήρε και η ΑΕΚ καθώς προερχόμενη από το Τσάμπιονς Λιγκ αντιμετώπισε τη Μάλαγα. Οι Ενωσίτες αν και κατάφεραν να πάρουν λευκή ισοπαλία στην Ισπανία εντούτοις στη ρεβάνς ηττήθηκαν με 1-0 και δεν μπόρεσαν να προκριθούν στα τελικά.

Το φετινό τρόπαιο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ πήγε τελικά στην Πορτογαλία αφού στον τελικό η Πόρτο επικράτησε της σκοτσέζικης Σέλτικ με 3-2 στην παράταση χάρις στη διαδικασία του «χρυσού γκολ».

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ: Ιταλική υπόθεση

Σε υπόθεση των Ιταλών εξελίχθηκε η περσινή διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ. Κατάφεραν να έχουν στα ημιτελικά τρεις από τις τέσσερις ομάδες που συμμετείχαν. Γιουβέντους, Μίλαν, Ιντερ και Ρεάλ Μαδρίτης αποτέλεσαν την τετράδα του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ, με τις δυο πρώτες να παίρνουν την πρόκριση για τον τελικό. Οι «μπιανκονέρι» απέκλεισαν τη Ρεάλ κάνοντας μια πολύ καλή ρεβάνς όπου νίκησαν με 3-1 και ανέτρεψαν την ήττα τους με 2-1 στο «Μπερναμπέου». Στην ιταλική μονομαχία η Γιουβέντους πήρε την πρόκριση από την Ιντερ, αφού αν και αναδείχτηκε ισόπαλη 0-0 στο Τορίνο εντούτοις απέσπασε ισοπαλία 1-1 στο Μιλάνο. Στον τελικό που έγινε στο «Ολντ Τράφορντ» η Μίλαν αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης αφού κατάφερε στη διαδικασία των πέναλτι χάρις σε εύστοχο χτύπημα του Σεφτσένκο να επιβληθεί της συμπατριώτισσάς της 3-2. Ο κανονικός αγώνας και η παράταση είχαν λήξει με 0-0.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ