Τετάρτη 31 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... η υποκρισία του ΣΥΝ...

Παίρνοντας θέση υπέρ των «απαγορευμένων ζωνών» ο ΣΥΝ επιχειρεί να «αθωώσει» την ΕΕ, η οποία, ενώ στα λόγια φαίνεται ν' αντιδρά στα «μεταλλαγμένα», στην πράξη τα αποδέχεται. Προσφάτως, μάλιστα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της συνύπαρξης της καλλιέργειας γενετικά τροποποιημένων και παραδοσιακών προϊόντων, με ευθύνη του παραγωγού, καθώς και υπέρ της εισαγωγής «μεταλλαγμένων» από τις ΗΠΑ κι άλλες χώρες, με μόνο όρο να υπάρχει η σχετική σήμανση.

Υπέρ αυτών των αποφάσεων τάχθηκαν οι εκπρόσωποι του ΣΥΝ - όπως και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ - και μόνον οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ ψήφισαν κατά, επισημαίνοντας ότι το κόμμα τους τάσσεται ξεκάθαρα κατά της καλλιέργειας, της εισαγωγής, της εμπορίας και της κατανάλωσης «μεταλλαγμένων». Κι όχι μόνο στη Θεσσαλία και στην Ελλάδα, αλλά σ' όλη την ΕΕ και σ' όλο τον κόσμο.

Η στάση του ΣΥΝ στο Ευρωκοινοβούλιο δείχνει τη διπροσωπία και την υποκρισία αυτού του κόμματος, το οποίο, ενώ εμφανίζεται ως ο υπέρμαχος του αγώνα κατά των «μεταλλαγμένων» στη χώρα μας, στην ΕΕ υποτάσσεται στη λογική του «μικρότερου κακού» κι, εν μέρει, αποδέχεται τα «μεταλλαγμένα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ