Παρασκευή 9 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Σε συλλαλητήριο τη Δευτέρα αγρότες - κτηνοτρόφοι

Θα γίνει στην Τρίπολη, με πρωτοβουλία που πήραν οι δυνάμεις της ΠΑΣΥ, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας και ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Σοφικού στην Κορινθία

Με συλλαλητήριο τη Δευτέρα 12 Γενάρη, στην καρδιά του Μοριά, στην Τρίπολη, συνεχίζουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Πελοποννήσου, με αιχμή τα προβλήματα των κτηνοτρόφων, αντιστεκόμενοι στα απανωτά αντιαγροτικά χτυπήματα της κυβέρνησης, η οποία, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ, εξοβελίζει τη μικρομεσαία αγροτιά προς όφελος των μεγαλοαγροτών και μεγαλοκτηνοτρόφων, διεκδικώντας, παράλληλα, λύσεις στα οξυμένα προβλήματα. Ταυτόχρονα, την ίδια μέρα, στις 10.30 π.μ., ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου και η Επιτροπή Αγώνα Ελαιοπαραγωγών καλούν σε παναγροτικό συλλαλητήριο στο Αίγιο, μπροστά από την Παναιγιάλεια Ενωση, με κεντρικό αίτημα την άμεση καταβολή του συνόλου της επιδότησης του λαδιού χωρίς όρους και προϋποθέσεις με βάση τις δηλώσεις των ελαιοπαραγωγών.

Το συλλαλητήριο των αγροτοκτηνοτρόφων στην Τρίπολη διοργανώνουν οι δυνάμεις της ΠΑΣΥ σε Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία, Ηλεία, Μεσσηνία, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας και ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Σοφικού στην Κορινθία.

Η κυβέρνηση, στα ήδη υπάρχοντα και σοβαρά προβλήματα των κτηνοτρόφων, πρόσθεσε και αυτά που συνδέονται με τις μετεγκαταστάσεις των «μαντριών» και τη χορήγηση αδειών ίδρυσης και λειτουργίας τους. Ετσι, οι ήδη καταχρεωμένοι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να καταβάλουν περισσότερο από 10.000 ευρώ, προκειμένου να εναρμονιστούν με τα κυβερνητικά μέτρα. Κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε βίαιο ξεκλήρισμά τους, αφού αδυνατούν, λόγω και της υπερχρέωσής τους στην ΑΤΕ, να ανταποκριθούν σ' αυτές τις απαιτήσεις.

Κεντρικά αιτήματα των κτηνοτρόφων αποτελούν οι άδειες ίδρυσης και λειτουργίας στα ήδη υπάρχοντα ποιμνιοστάσια που λειτουργούν εκτός οικισμού, ανεξάρτητα της ημερομηνίας κατασκευής τους και ανάληψη του κόστους ύδρευσης και ηλεκτροδότησης από την πολιτεία, κατάργηση των «ενωτίων» (ειδικά σκουλαρίκια ελέγχου των ζώων), λόγω του ότι δεν είναι εφικτό στα αιγοπρόβατα, επειδή έχει ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό των ζώων, αλλά και πρόσθετου κόστους στην εκμετάλλευση, δημιουργία κτηνοτροφικών ζωνών σε κάθε δήμο με επιδότηση στο κόστος μετεγκατάστασης των ήδη υπαρχόντων «μαντριών», να σταματήσει το «καθεστώς» εισαγωγής ζώντων ζώων και σφάγιων ανεξέλεγκτα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην υγεία του πληθυσμού και στην εθνική και οικιακή οικονομία.

  • Μεγάλο συλλαλητήριο ελαιοπαραγωγών έγινε χθες βράδυ στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, με κεντρικό αίτημα την άμεση καταβολή του συνόλου της επιδότησης του λαδιού με βάση τις δηλώσεις των ελαιοπαραγωγών. Οι ελαιοπαραγωγοί αποφάσισαν, στα πλαίσια των συντονισμένων κινητοποιήσεων των αγροτοκτηνοτρόφων στο Μοριά, να συμμετάσχουν στο παμπελοποννησιακό συλλαλητήριο, τη Δευτέρα 12 Γενάρη, στην Τρίπολη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ