Σάββατο 10 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΟΔΟΙ - ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ»
Κατασκευασμένα στοιχεία παρουσιάζει η κυβέρνηση

Συζητήθηκε στη Βουλή η σχετική Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ

Eurokinissi

Παρουσιάζοντας ψευδή στοιχεία και καταφεύγοντας στη συκοφάντηση των αγώνων των Συνοδών και Φροντιστών της «Ολυμπιακής» προσπάθησε χτες η κυβέρνηση να απαντήσει σε σχετική Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Σπύρου Στριφτάρη στη Βουλή.

Επιχειρώντας να δικαιολογήσει τις κυβερνητικές επιλογές, ο υφυπουργός Μεταφορών Εμμανουήλ Στρατάκης ισχυρίστηκε πως το υπουργείο «κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια να επιλύσει τα προβλήματα και να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων, βέβαια πάντα στα πλαίσια του επιτρεπτού». Μάλιστα, υποστήριξε ότι «ασφαλώς δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε στο αίτημα που υπάρχει, για να δώσουμε 38.000 ευρώ ετησίως απολαβές στους εργαζόμενους. Και βέβαια τηρούμε τις δεσμεύσεις και όχι μόνο τις δεσμεύσεις αλλά και τις υποχρεώσεις που υπάρχουν από πλευράς διεθνών οργανισμών, σε σχέση με την απασχόληση κάποιων συνοδών στα αεροσκάφη».

Απαντώντας στους ισχυρισμούς του υφυπουργού, ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε πως «ακούγοντας τον υφυπουργό νομίζω ότι ή δεν ξέρει τι έχει κοινοποιηθεί από τη διοίκηση της "Ολυμπιακής" στους συγκεκριμένους εργαζόμενους που απεργούν εδώ και σαράντα μέρες και παραπάνω ή εσκεμμένα το κρύβει. Η σύμβαση που τους λέει να υπογράψουν είναι μέσος όρος 19.000 ευρώ το χρόνο, κύριε υφυπουργέ, και αυτή τη στιγμή ο μέσος μισθός που παίρνουν είναι 23.500 ευρώ. Δε μιλά κανείς για 38.000. Δώστε τους τα 24.000 ευρώ που έπαιρναν μέσον όρο και θα πάνε για δουλειά». Παράλληλα, ο Σπύρος Στριφτάρης πρόσθεσε ότι «μία απεργία κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική. Οι άλλες δεν κρίθηκαν. Γι' αυτό σας λέω ότι και το όργιο εκφοβισμού που κάνετε δεν απέδωσε σαράντα μέρες τώρα. Δεν απέδωσαν όμως ούτε οι διασπαστικές ενέργειες που κάνετε και απόδειξη γι' αυτό είναι ότι στους πεντακόσιους εβδομήντα περίπου απεργούς, απεργοσπάστες φτιάξατε μόνο είκοσι έναν».

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Συνεχίζουν μέχρι μεθαύριο, Δευτέρα, τον πολυήμερο απεργιακό τους αγώνα (ξεκίνησε από τις 28 Νοέμβρη 2003) οι ιπτάμενοι συνοδοί - φροντιστές της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ). Την απόφαση αυτή πήραν ομόφωνα οι αεροσυνοδοί σε γενική τους συνέλευση, καταγγέλλοντας κυβέρνηση και διοίκηση της νέας εταιρίας «Ολυμπιακές Αερογραμμές», για «πρωτοφανή αδιαλλαξία». Σε ανακοίνωση της Ενωσης Ιπταμένων Συνοδών - Φροντιστών (ΕΙΣΦ), αναφέρεται ότι ακόμα δεν έχουν παρασχεθεί από κυβέρνηση και διοίκηση οι ελάχιστες διασφαλίσεις, προκειμένου να μεταβούν οι αεροσυνοδοί στη νέα εταιρία. Οι διασφαλίσεις αυτές, αφορούν στα ωράρια απασχόλησης του κλάδου και τις ετήσιες αποδοχές. Οι εκπρόσωποι της ΕΙΣΦ θεωρούν ότι το ετήσιο κονδύλι που έχει αποφασίσει να διαθέσει η διοίκηση της νέας εταιρίας για τη μισθοδοσία, δεν επαρκεί για τη στοιχειώδη κάλυψη των 540 μελών της Ενωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ