Σάββατο 10 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ
Αποχή το Σαββατοκύριακο

Στάσεις και απεργίες από Δευτέρα

Εντείνουν τις αγωνιστικές τους δράσεις οι εργαζόμενοι στο Δήμο Νέας Ιωνίας παρά την προσπάθεια της δημοτικής αρχής να τους τρομοκρατήσει, καθώς χτες τους έσυρε στα δικαστήρια ζητώντας να κηρυχτεί ο αγώνας τους παράνομος και καταχρηστικός.

Στη χτεσινή γενική τους συνέλευση οι εργαζόμενοι αποφάσισαν αποχή από τις εργασίες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, 4ωρη στάση εργασίας την ερχόμενη Δευτέρα και 24ωρη απεργία την Τρίτη 13 Γενάρη, όταν και θα γίνει η συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή μαζικών τοπικών φορέων στο Δημαρχείο, απαιτώντας να μη γίνουν οι απολύσεις των 40 περίπου εργαζομένων που δουλεύουν στο Δήμο με σύμβαση ορισμένου χρόνου ή με συμβάσεις έργου, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ενώ την Τετάρτη 14 Γενάρη θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας και νέα γενική συνέλευση για τον προγραμματισμό της δράσης τους. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται την ερχόμενη Τρίτη.

Τις αυταρχικές μεθοδεύσεις του δημάρχου της Ν. Ιωνίας και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γ. Χαραλάμπους, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών. Η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, σημειώνει, και του άκρατου «νεοφιλελευθερισμού» και στους Δήμους, έχει σκοπό «να μετατρέψει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε ανώνυμες εταιρίες με εμπορευματοποίηση των προσφερομένων υπηρεσιών και αρνητικές συνέπειες για τους δημότες, όσο και στην αφαίρεση δικαιωμάτων των εργαζομένων. Καλούμε το εργατικό κίνημα να καταδικάσει τέτοια φαινόμενα, γιατί αυτά θα γενικευτούν και χρειάζεται άμεση, ενιαία και αποφασιστική αντιμετώπιση».

Οι σχολικοί φύλακες

Θύματα της πιο αισχρής κυβερνητικής εκμετάλλευσης και κοροϊδίας έχουν πέσει οι χιλιάδες σχολικοί φύλακες της χώρας. Η αβεβαιότητα στην εργασία, οι άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι σχολικοί φύλακες, είναι μια πραγματικότητα την οποία έχει επιβάλλει η κυβέρνηση και η οποία εξυπηρετεί από τη μια τις αντεργατικές επιλογές και από την άλλη τους εκλογικούς της στόχους.

Η σύμβαση για τους σχολικούς φύλακες ανανεώθηκε μέχρι τις 30 Ιούνη του 2004. Οι όροι εργασίας παραμένουν βεβαίως οι ίδιοι: χωρίς ένσημα στον κλάδο σύνταξης, χωρίς νυκτερινά, χωρίς αργίες, χωρίς Σαββατοκύριακα, χωρίς άδεια, χωρίς δώρα Χριστουγέννων - Πάσχα, χωρίς οικογενειακά επιδόματα. Σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, οι εργαζόμενοι από την 1 Γενάρη 2004 δεν έχουν και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αυτό γιατί η αρμόδια υπηρεσία θα στείλει την εντολή για την ανανέωση των βιβλιαρίων στους δήμους, την ερχόμενη Τετάρτη 14 του μήνα. Αν αυτές τις 15 μέρες κάποιος εργαζόμενος χρειαστεί γιατρό, θα πρέπει να πληρώσει. Αυτό είναι ένα από τα πολλά «έργα» της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ