Τρίτη 13 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΠΕ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ
Επικύρωσε τις αποφάσεις της ηγεσίας

Η τόνωση του ηθικού μπροστά σε μια εξαιρετικά δύσκολη, όσο και κρίσιμη, όπως στελέχη του ΣΥΝ τη χαρακτηρίζουν, εκλογική αναμέτρηση, αλλά και η «εκπομπή» μηνυμάτων συσπείρωσης και ομοψυχίας, ήταν δύο βασικοί στόχοι της συνεδρίασης της ΚΠΕ του Συνασπισμού που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο. Στα πλαίσια αυτά, οι διαφωνίες προεδρικών και ανανεωτών για την εκλογική σύμπραξη του κόμματος με κινήσεις του χώρου και την πολιτική πλατφόρμα, στην οποία αυτή στηρίζεται, παραμερίστηκαν πρόσκαιρα, αφού τώρα «προέχουν οι εκλογές». Αλλωστε, ζητούμενο απ' αυτήν την ΚΠΕ δεν ήταν η επί της ουσίας συζήτηση για την πορεία του ΣΥΝ προς τις εκλογές, περισσότερο επιδιώχτηκε η επικύρωση ειλημμένων από την ηγεσία χειρισμών και αποφάσεων. Γεγονός που αποδεικνύεται και εκ του γεγονότος πως οι εργασίες της περιορίστηκαν σε λίγες ώρες αντί των δύο ημερών όπως προβλεπόταν αρχικά, αλλά και το προσπέρασμα - με συνοπτικές διαδικασίες - ερωτημάτων που τέθηκαν σχετικά.

Η συνεδρίαση κύλησε χωρίς εκπλήξεις. Η συντριπτική πλειοψηφία των τοποθετήσεων, συμπεριλαμβανομένης της εισήγησης του Ν. Κωνσταντόπουλου, καταπιάστηκε ως επί το πλείστον με τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, οι οποίες ερμηνεύτηκαν ως προσπάθεια του «πολιτικού συστήματος κάτω από την πίεση της πραγματικότητας με αλλαγές προσώπων και ρόλων να διαιωνίσει τις δικομματικές ηγεμονικές δομές και τις εξωθεσμικές εξαρτήσεις τους». Δεν έλειψαν, φυσικά, οι πολεμικοί αλαλαγμοί εναντίον του ΚΚΕ.

Ως προς τους άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί προεκλογικά ο Συνασπισμός, μια «γεύση» έδωσαν με τις ομιλίες τους ορισμένα εκ των πρώτων στελεχών του. Ενταση της κριτικής απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, πολεμική εναντίον του ΚΚΕ και προσπάθεια φιλοτέχνησης για τον ΣΥΝ μιας εικόνας, που ελάχιστα έως καθόλου ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, της εικόνας της «μεγάλης παράταξης της αριστεράς», του κόμματος που θα «μιλήσει για την αριστερά εκ μέρους όλης της αριστεράς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ