Τετάρτη 14 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Αποφάσισαν «Societe Generale»!

Μαζικό «παρών» από τους εργαζόμενους στην κινητοποίηση. Το ΔΣ του Μετοχικού Ταμείου Στρατού υλοποιεί τις κυβερνητικές εντολές

Μαζικό «παρών» έδωσαν στη χτεσινή απεργία και συγκέντρωση οι εργαζόμενοι στη Γενική Τράπεζα, κλιμακώνοντας τον αγώνα τους ενάντια στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις που αφορούν στο ξεπούλημα-παράδοση της τράπεζας στις διαθέσεις της γαλλικής «Societe Generale». Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συλλόγου Υπαλλήλων, έφτασε στο 90%, ενώ μαζική ήταν η συμμετοχή τους και στη συγκέντρωση έξω από το κτίριο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (που είναι ο βασικός μέτοχος της τράπεζας).

Οπως ήταν αναμενόμενο, το ΔΣ του ΜΤΣ αποφάσισε (κατά πλειοψηφία) να υλοποιήσει τις κυβερνητικές επιταγές. Οι εργαζόμενοι, από την πλευρά τους, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους καλώντας σε συμπαράσταση «όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, να καταδικάσουν, να καταγγείλουν και να παρέμβουν με οποιονδήποτε τρόπο κατά της παράνομης απόφασης, που δε διασφαλίζει σε τίποτα τους εργαζόμενους: Ούτε για τις θέσεις εργασίας, ούτε για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ούτε για τη στήριξη του Ταμείου Αλληλοβοήθειας». Το ΚΚΕ, σε αντίθεση με τους ψεύτικους φίλους των εργαζομένων, στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους, απαιτώντας να σταματήσουν τα κυβερνητικά παιχνίδια με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Γενικής Τράπεζας, να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση, να διατηρηθεί η σημερινή της φυσιογνωμία και η εταιρική της ταυτότητα, να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων.

Στο μεταξύ, και παρά το θόρυβο που έχει ξεσπάσει για τις περικοπές θέσεων εργασίας, οι κυβερνώντες συνεχίζουν ακάθεκτοι τα ρουσφέτια και τα ταξίματα ενόψει των εκλογών. Ο Σύλλογος Υπαλλήλων καταγγέλλει τη διοίκηση της τράπεζας ότι «διενεργεί κομματικές προσλήψεις σε βάρος των εργαζομένων, που αυτή τη στιγμή δίνουν ένα μεγάλο αγώνα».

Το ΔΣ του ΜΤΣ στην επίσημη ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «αποφάσισε κατόπιν εισήγησης του χρηματοοικονομικού συμβούλου (sic!) να ανακηρύξει ως προτεινόμενο επενδυτή τη Societe Generale, η οποία θα κληθεί σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού σε διαπραγματεύσεις για τη βελτίωση της προσφοράς».

Σύμφωνα με όσα διοχετεύουν οι κυβερνώντες, η βελτίωση της προσφοράς αφορά στο τίμημα του ξεπουλήματος, ενώ επίσης κάνουν λόγο για διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων, κάτι που βέβαια δεν ευσταθεί. Στο «διά ταύτα», και σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, το ξεπούλημα προγραμματίζεται για μετά τις εκλογές, σε μια εξέλιξη που ευνοεί και την ηγεσία της ΝΔ, η οποία θα μπορεί στο μεταξύ να παριστάνει τον ...προστάτη των εργαζομένων. Οπως φαίνεται και από την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΜΤΣ, θα γίνει νέα διαπραγμάτευση με τους Γάλλους τραπεζίτες, νέα προσφορά και νέα αξιολόγηση σε επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ