Τετάρτη 14 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα

Η τρομοκρατία των ΜΑΤ δεν πτοεί το αγωνιστικό φρόνημα των ελαιοπαραγωγών

Με το γνωστό «σοσιαλιστικό» τρόπο απάντησε η κυβέρνηση στην κινητοποίηση των ελαιοπαραγωγών, στέλνοντας τις δυνάμεις των ΜΑΤ να αποκαταστήσουν την ...τάξη!

ICON

Με το γνωστό «σοσιαλιστικό» τρόπο απάντησε η κυβέρνηση στην κινητοποίηση των ελαιοπαραγωγών, στέλνοντας τις δυνάμεις των ΜΑΤ να αποκαταστήσουν την ...τάξη!
Με χρήση βίας από τις ειδικές δυνάμεις των ΜΑΤ και ανδρών της Αστυνομίας απάντησε χτες το πρωί η κυβέρνηση στους αγωνιζόμενους ελαιοπαραγωγούς της Αιγιάλειας, που από το μεσημέρι της Δευτέρας είχαν στήσει μπλόκα, τόσο στη νέα, όσο και στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών, διαμαρτυρόμενοι για την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που τους οδηγεί στο ξεκλήρισμα.

Παρά την αστυνομική βία και το όργιο τρομοκρατίας που προηγήθηκαν της επίθεσης - η περιοχή του μπλόκου είχε κυριολεκτικά ζωστεί από πολυπληθείς αστυνομικές δυνάμεις, ελικόπτερο της Αστυνομίας πετούσε συνεχώς πάνω από τους αγωνιζόμενους αγρότες, δύο εισαγγελείς ζητούσαν επίμονα να ανοίξει ο δρόμος - οι ελαιοπαραγωγοί δεν πτοούνται και δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να ικανοποιηθεί το βασικό τους αίτημα για την άμεση καταβολή του συνόλου της επιδότησης του λαδιού χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με βάση τις δηλώσεις τους.

Οι ελαιοπαραγωγοί της Πελοποννήσου βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα από τις 24 του Νοέμβρη και ζητάνε το αυτονόητο, να πληρωθούν για το προϊόν που μόχθησαν και ίδρωσαν την προηγούμενη καλλιεργητική χρονιά. Είναι χρήματα που δεν τους τα χαρίζει κανένας αλλά τα δικαιούνται. Είναι χρήματα που η κυβέρνηση δε θέλει να τα αποδώσει στους δικαιούχους καθώς δήλωσε αυθαίρετα στην ΕΕ πως η παραγωγή του επιδοτούμενου ελαιολάδου είναι στους 458.000 τόνους.

Το αποτέλεσμα τώρα είναι - αφού δε διαθέτει τα ανάλογα κονδύλια - να μετέρχεται τεχνάσματα που «στήνουν στο σκαμνί» 107.000 ελαιοπαραγωγούς, οι οποίοι, είτε «πανώγραψαν» είτε όχι, δε θα λάβουν κατά μέσο όρο το 40% της προκαταβολής της επιδότησης.

Βέβαια, κεντρικός στόχος, όπως δήλωσαν οι αγρότες στο «Ρ» από τα μπλόκα, είναι η ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ που τους οδηγεί στο ξεκλήρισμα αλλά και η καταδίκη των πολιτικών δυνάμεων της ΝΔ και του ΣΥΝ που στηρίζουν αυτή την πολιτική με καταστρεπτικά αποτελέσματα για τη μικρομεσαία αγροτιά.

ΠΑΜΕ: «Να τιμωρηθούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ»

H Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ, σε ανακοίνωσή της, εκφράζει τη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των αγροτών της Αχαΐας και καταγγέλλει «την κυβερνητική βία και τρομοκρατία που ασκήθηκε στους αγρότες, το σπάσιμο του μπλόκου των αγροτών στο Διακοφτό μετά από την επίθεση των ΜΑΤ».

Στη συνέχεια καλεί τους αγρότες να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα για τις «νέες ιδέες» του «νέου Μεσσία» του «νέου ΠΑΣΟΚ» και υπογραμμίζει σχετικά: «Στην κάλπη των εθνικών εκλογών πρέπει να τιμωρήσουν όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τη ΝΔ που όχι μόνο στηρίζει την ίδια αντιαγροτική πολιτική, αλλά δήλωσε και αντίθετη στο κλείσιμο των δρόμων και στα τριτοκοσμικά... μπλόκα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει (2012-02-18 00:00:00.0)
Είναι και δικός μας αγώνας (2010-01-26 00:00:00.0)
Αθώοι 120 αγρότες (2005-03-31 00:00:00.0)
Το ΠΑΣΟΚ τους προπηλάκισε, η ΝΔ τους δικάζει (2004-12-16 00:00:00.0)
«Δάγκωσαν» την πολιτική της κυβέρνησης (2004-01-20 00:00:00.0)
Πάλη μέχρι την ανατροπή αυτής της πολιτικής (2002-04-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ