Πέμπτη 16 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
Το ΠΑΣΟΚ τους προπηλάκισε, η ΝΔ τους δικάζει

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ

Ποινική δίωξη σε βάρος πέντε μελών της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Αιγιάλειας και άλλων 25 αγροτών (ιδιοκτήτες οχημάτων που πραγματοποίησαν μπλόκο στις 12/01/2004) άσκησε ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αιγίου με την... κλασική πια κατηγορία της «παρακώλυσης των συγκοινωνιών» και προφανή στόχο την τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων μικρομεσαίων αγροτών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύει με την πολιτική της πρακτική πως συνεχίζει στα χνάρια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και σέρνει λίγους μήνες μετά τις ευρωεκλογές δεκάδες αγρότες στα δικαστήρια, παρά το γεγονός ότι όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση καλούσε την κυβέρνηση να παύσει τις δικαστικές διώξεις σε βάρος των αγροτών.

Να υπενθυμίσουμε ότι εκείνη την περίοδο οι αγρότες της Αιγιάλειας βρίσκονταν σε πολύμηνες κινητοποιήσεις με κεντρικό αίτημα την καταβολή της επιδότησης του ελαιολάδου στο σύνολο της παραγωγής, όπως ακριβώς τη δικαιούνταν και όχι το 60% που είχε προτείνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης των μικρομεσαίων αγροτών από την κυβέρνηση της ΝΔ, καλεί την εργατική τάξη να δηλώσει έμπρακτα τη συμπαράστασή της και σημειώνει: «Η κυβέρνηση της ΝΔ πήρε τη σκυτάλη από το ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει τις δικαστικές διώξεις σε βάρος των αγωνιζόμενων αγροτών της Αιγιάλειας. Εχει στόχο να τρομοκρατήσει τους αγρότες και να τους κάνει να υποχωρήσουν μπροστά την αντιαγροτική πολιτική που έχει οδηγήσει στη φτώχεια και την εξαθλίωση το σύνολο των μικρομεσαίων αγροτών του νομού».

Στη συνέχεια επισημαίνει πως «για τις περσινές κινητοποιήσεις των ελαιοπαραγωγών του Αιγίου ξεκίνησαν από την προηγούμενη κυβέρνηση δικαστικές διώξεις. Η ΝΔ φοβούμενη το κόστος μπροστά στις ευρωεκλογές τις ανέστειλε προσωρινά. Τώρα μπροστά στους νέους αγροτικούς αγώνες που έρχονται και γνωρίζοντας πως όσες διμοιρίες ΜΑΤ και να κινητοποιήσει, δε θα μπορέσει να τους σταματήσει, χρησιμοποιεί την τρομοκρατία των δικαστικών διώξεων. Είναι μια δοκιμασμένη μέθοδος, ΠΑΣΟΚικής έμπνευσης, που όταν δεν ξεφουσκώνει λάστιχα, σέρνει τους αγρότες στα δικαστήρια σαν κοινούς εγκληματίες».

Καταλήγοντας, τονίζεται στην ανακοίνωση: «Οι δικαστικές διώξεις και η κρατική τρομοκρατία δε θα σταματήσουν τους αγώνες, όσο η πολιτική της οδηγεί τα λαϊκά στρώματα και τη μικρομεσαία αγροτιά στη φτώχεια, την εξαθλίωση, το ξεκλήρισμα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να σταματήσουν τώρα τα αγροτοδικεία (2012-03-03 00:00:00.0)
Νέες δίκες σε βάρος αγωνιστών αγροτών (2009-10-31 00:00:00.0)
Τα αγροτοδικεία δεν πτοούν τους πυρόπληκτους αγρότες (2007-10-26 00:00:00.0)
Συλλαλητήρια στις 7 και 16 Μάρτη (2001-02-23 00:00:00.0)
Δυναμική απάντηση στην τρομοκρατία (2001-02-10 00:00:00.0)
Αναβλήθηκε δίκη αγροτών (1998-02-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ