Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΓΙΑΛΕΙΑΣ
Συλλαλητήρια στις 7 και 16 Μάρτη

Αγωνιστικά προχωρούν οι αγρότες της Αιγιάλειας και με εξορμήσεις, συσκέψεις και συγκεντρώσεις προετοιμάζονται για την επιτυχία των δύο αγροτικών συλλαλητηρίων, που θα γίνουν στις 7 και 16 του Μάρτη αντίστοιχα σε Αίγιο και Πάτρα, κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της βιομηχανίας δικαστικών διώξεων που έχει εξαπολύσει εναντίον τους.

Συγκεκριμένα, στις 7 του Μάρτη θα πραγματοποιηθεί Παναιγιάλειο συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία του Αιγίου ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που οδηγεί στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και στις 16 του Μάρτη θα γίνει - μπροστά από τη Νομαρχία της Πάτρας - παναχαϊκό συλλαλητήριο, σε συμπαράσταση αγροτών της Ηλείας, που την ημέρα εκείνη δικάζονται στο εφετείο της Πάτρας.

Αυτά αποφασίστηκαν σε σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Αιγιάλειας προχτές στο Αίγιο με τη συμμετοχή 29 φορέων της περιοχής. Εκτός από αγροτικούς συλλόγους και συνεταιριστικές οργανώσεις συμμετείχαν πολλοί μαζικοί φορείς και συνδικάτα. Ανάμεσά τους οι Δήμοι Αιγίου και Νέου Ερινεού, ο δικηγορικός σύλλογος, ο ιατρικός σύλλογος, ο φαρμακευτικός σύλλογος, τα συνδικάτα των ΕΒΟ, των οικοδόμων, της ΠΑΚΟ 3Ε, λιμενεργατών, συνταξιούχων του ΙΚΑ.

Στη σύσκεψη, κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η κατάσταση με τις τιμές των αγροτικών προϊόντων είναι τραγική και έχει φτάσει στο απροχώρητο. «Δεν είναι δυνατόν - τόνισαν οι αγρότες - η τιμή συγκέντρωσης του λαδιού το 1982 να ήταν στις 820 δραχμές και σήμερα να βρίσκεται στα εξευτελιστικά επίπεδα των 550 δραχμών. Αντίστοιχα, η τιμή στα λεμόνια το 1982 ήταν στις 52 δραχμές και σήμερα είναι στις 20 δραχμές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ