Τετάρτη 14 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στην Ινδία

Αναχωρεί για την Ινδία αντιπροσωπεία του ΚΚΕ μετά από πρόσκληση των ΚΚ Ινδίας και ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό) για να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις που οργανώνουν στη Βομβάη τα δύο ινδικά κόμματα παράλληλα με το Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα συμμετάσχει και θα χαιρετίσει στη συγκέντρωση - διαδήλωση που οργανώνουν στις 20 Γενάρη στη Βομβάη τα ινδικά κόμματα με κεντρικούς ομιλητές τους Χ. Σουρζίιτ, γγ του ΚΚ Ινδίας (μαρξιστικό), Α. Μπαρχνιχάμ, γγ του ΚΚ Ινδίας και Ντ Πατίλ, γγ του Κόμματος Εργατών και Αγροτών. Το ΚΚΕ θα εκπροσωπήσει ο Νίκος Σερετάκης, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων.

Στις εργασίες του Κοινοβουλευτικού Φόρουμ, εκδήλωση παράλληλη με το Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ, θα πάρει μέρος ο Κώστας Αλυσσανδράκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, συμμετέχοντας στην αντιπροσωπεία της ομάδας GUE/NGL στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Επίσης μετά από πρόσκληση των κομμουνιστικών κομμάτων της Ινδίας, στη Βομβάη θα μεταβεί ο Γιώργος Μαγγανάς εκ μέρους του Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών, για να συμμετάσχει σε σεμινάρια - παρεμβάσεις που διοργανώνουν τα ερευνητικά κέντρα των ΚΚ και ΚΚ (μαρξιστικό) στο Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ. Το ΚΜΕ θα είναι μεταξύ των εισηγητών στο σεμινάριο με θέμα: «Οι προκλήσεις του σήμερα για το Σοσιαλισμό», μαζί με ερευνητές από τα ΚΚ Ινδίας, ΚΚ Ινδίας (μαρξιστικό), ΚΚ Κούβας, ΚΚ Κίνας, ΚΚ Βραζιλίας, Κομμουνιστική Επανίδρυση Ιταλίας και Νοτιοαφρικάνικο ΚΚ, και στο σεμινάριο «Ο νέος ιμπεριαλισμός στο σημερινό κόσμο», όπου θα παρουσιαστούν επίσης εισηγήσεις από τα ΚΚ Ινδίας (μαρξιστικό), ΚΚ ΗΠΑ, ΚΚ Ινδίας, Πορτογαλικό ΚΚ, ΚΚ Μπαγκλαντές, ΚΚ Ισπανίας, ΚΚ Φιλανδίας, ενώ θα παραβρεθεί στο τρίτο σεμινάριο με θέμα «Σοσιαλιστική οικονομία» που διοργανώνουν τα ερευνητικά κέντρα των δύο ινδικών κομμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ