Πέμπτη 15 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
Χρόνος δικομματικά «πλασμένος»

Την ημέρα που το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, με αφορμή την «καταιγίδα» των έκτακτων δελτίων ειδήσεων, διαπίστωνε σε «οδηγία» του ότι τα «προγράμματα πολιτικού περιεχομένου» των τηλεοπτικών σταθμών δε διασφαλίζουν τις αρχές τις πολυφωνίας και της ισοτιμίας και υπενθύμιζε προς τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς την υποχρέωσή τους να εφαρμόζουν διατάξεις του Συντάγματος και των νόμων, την ίδια ώρα οι τηλεοπτικοί σταθμοί κώφευαν. Συνέχιζαν να προβάλλουν τα δύο μεγάλα κόμματα, ενώ η ΕΡΤ σταθερά παρέμεινε στις «επάλξεις» του κυβερνητικού κόμματος.

Η ΝΕΤ, προχτές Τρίτη, επιδόθηκε σ' ένα μαραθώνιο «αγώνα» δρόμου, προβάλλοντας επί τέσσερις ώρες, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, σε απευθείας μετάδοση την εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο «Κάραβελ», με τις ομιλίες του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και του νέου «ηγέτη» της παράταξης Γιώργου Παπανδρέου, οι οποίοι μίλησαν στους υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ο μαραθώνιος ξεκίνησε από την εκπομπή «Αλλη διάσταση» με συνεχείς δηλώσεις κορυφαίων στελεχών που εισέρχονταν στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Κάραβελ». Συνεχίστηκε με τη μετάδοση ολόκληρης της ομιλίας του πρωθυπουργού Σημίτη και στη συνέχεια την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου.

Τα ιδιωτικά κανάλια, την ίδια μέρα, μπορεί να μη μετέδωσαν έκτακτα δελτία ειδήσεων με τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά, για μία ακόμη φορά, έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις διατάξεις του Συντάγματος και του νόμου για ισότιμη παρουσίαση των απόψεων των κομμάτων, προβάλλοντας από τα «παράθυρά» τους τους «επικοινωνιακούς» διαξιφισμούς εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Ο Νίκος Χατζηνικολάου, μάλιστα, που έκανε και την «αυτοκριτική» του για τα έκτακτα δελτία ειδήσεων που κατέκλυσαν τους τηλεοπτικούς σταθμούς, μεταδίδοντας ακόμη και το πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του Γιώργου Παπανδρέου, και με αφορμή την «οδηγία» του ΕΣΡ άνοιξε τα «παράθυρα» του δελτίου ειδήσεων του «ALPHA» στα δύο μεγάλα κόμματα για να ...διασφαλίσει, όπως φαίνεται, την πολυφωνία (!). Στο πρώτο παράθυρο εμφανίστηκαν ο υπουργός Εσωτερικών Κ. Σκανδαλίδης και ο Β. Μεϊμαράκης από τη ΝΔ, ενώ τα παράθυρα στη συνέχεια «άνοιξαν» για την Φώφη Γεννηματά από το ΠΑΣΟΚ και την Μ. Κουτσίκου από τη ΝΔ. Στις «επάλξεις» του δικομματισμού και το δελτίο ειδήσεων του «MEGA», με την Μιλένα Αποστολάκη από το ΠΑΣΟΚ και τον Αρη Σπηλιωτόπουλο από τη ΝΔ. Την ίδια δικομματική γραμμή ακολούθησε και ο «ΑΝΤΕΝΝΑ» με καλεσμένους στο δελτίο ειδήσεων τον Θανάση Τσούρα από το ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπαθανασίου από τη ΝΔ.

Τι κι αν Σύνταγμα και νόμοι μιλούν για την ισότιμη παρουσίαση των απόψεων όλων των κομμάτων; Τι κι αν το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης διαπιστώνει ουσιαστικά παραβιάσεις και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο; Τα «παράθυρα» των τηλεοπτικών σταθμών εξακολουθούν να μένουν ερμητικά κλεισμένα στις απόψεις του ΚΚΕ και των άλλων κομμάτων. Ομορφος τηλεοπτικός κόσμος, «δικομματικά» πλασμένος....

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τηλεοπτικός αποπροσανατολισμός (2007-10-02 00:00:00.0)
Προκλητική παραβίαση της πολυφωνίας (2005-10-26 00:00:00.0)
Ο δικομματισμός «πρωταγωνιστής» και στο... Κυπριακό (2004-06-02 00:00:00.0)
Παρέμβαση για τη διασφάλιση της πολυφωνίας (2004-01-14 00:00:00.0)
Στο προεκλογικό «εξπρές» του δικομματισμού (2004-01-13 00:00:00.0)
Ανιση τηλεοπτική μεταχείριση στις εκλογές (2000-05-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ