Πέμπτη 15 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Τρελά κέρδη για το κεφάλαιο

Τρελά κέρδη έβαλε στην τσέπη το ντόπιο μεγάλο κεφάλαιο από την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά. Ιδιωτικοποίηση, που έρχεται να προστεθεί στη λίστα των εγκλημάτων σε βάρος της περιουσίας του ελληνικού εργαζόμενου λαού, που έχει διαπράξει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την πλήρη υποστήριξη και της ΝΔ. Χτες ο πρόεδρος του Οργανισμού Σ. Θεοφάνης παρουσίασε τον απολογισμό της 6μηνης πορείας του ΟΛΠ στο Χρηματιστήριο στους θεσμικούς επενδυτές, δηλαδή στους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές. Σημειώνεται ότι στο Χρηματιστήριο έχει εισαχθεί το 25,5% των μετοχών του Οργανισμού, ενώ, από τη διαφήμιση, ουσιαστικά, στην οποία επιδόθηκε χτες ο Σ. Θεοφάνης, γίνεται προφανές ότι όλα είναι έτοιμα για το παραπέρα ξεπούλημα του ΟΛΠ με την εισαγωγή και νέου πακέτου μετοχών.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα του πρώτου εννιαμήνου του 2003, επισήμανε ότι ο κύκλος εργασιών παρουσίασε αύξηση κατά 9,86% σε σχέση με το εννιάμηνο του 2002, αύξηση που οφείλεται στις δραστηριότητες του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων, όπου η συνολική κίνηση αυξήθηκε κατά 18%, ενώ ο τομέας της μεταφόρτωσης στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων παρουσίασε σημαντική αύξηση κατά 27,8%. Από το στοιχείο αυτό γίνεται, βέβαια, και ολοφάνερη η άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων του ΟΛΠ, αφού, παρά την αύξηση συνολικά της εμπορευματικής κίνησης, ο αριθμός τους παραμένει σταθερός.

Οσον αφορά στις προβλέψεις για το 2004, ανέφερε ότι τα κέρδη προ φόρων προβλέπεται ότι θα φθάσουν τα 31,45 εκατ. ευρώ έναντι 30,71 εκατ. ευρώ που εκτιμώνται για το 2003, δηλαδή προβλέπεται ότι θα αυξηθούν κατά 2,4%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ