Παρασκευή 16 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Επιλογές
Τελευταίες παραστάσεις

Σκηνή από την παράσταση «Ο τελευταίος πειρασμός»
Σκηνή από την παράσταση «Ο τελευταίος πειρασμός»
Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος του κοινού, μέχρι την 1/2 παρατείνεται, τελικά, η εξαιρετική παράσταση του ποιητικότατου έργου της Σάρας Κέιν «Λαχταρώ» στο «Θέατρο της οδού Κυκλάδων» σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή, μετάφραση Τζένης Μαστοράκη, σκηνικά Μαγιού Τρικεριώτη, φωτισμούς Λευτέρη Παυλόπουλου.

Μέχρι τις 25 του Γενάρη θα παίζονται στο Εθνικό Θέατρο οι παραστάσεις «Ο Τελευταίος Πειρασμός», στη Νέα Σκηνή και «Κατά λάθος πρόβες», στην Πειραματική Σκηνή.

Εργο ενδεικτικό των προβληματισμών του μεγάλου συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη, «Ο Τελευταίος Πειρασμός», παρουσιάζεται για πρώτη φορά, σε διασκευή - σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, σκηνικά Γιώργου Πάτσα, κοστούμια Ερσης Δρίνη. Το έργο μιλάει για την αγωνία του ανθρώπου να σωθεί απ' ό,τι τον περικλείει και τον δεσμεύει. Στη δυαδική υπόσταση του Χριστού - ανθρώπου, οι δυο αντίρροπες κοσμογονικές δυνάμεις, ανθρώπινη και θεϊκή, παλεύουν αέναα, φανερώνοντας ένα βασικό χαρακτηριστικό του κόσμου και του ανθρώπου: Τον αδιάκοπο πόλεμο μεταξύ του ελεύθερου πνεύματος και της φθαρτής ύλης. Παίζουν: Κοσμάς Φοντούκης, Βασίλης Ρίσβας, Ράνια Οικονομίδου, Γωγώ Μπρέμπου, Κώστας Φαλελάκης, Δημήτρης Αγαρτζίδης, Νίκος Αλεξίου κ.ά.

Θυμίζουμε, επίσης, ότι η παράσταση «Κατά λάθος πρόβες», σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου, είναι μια σύνθεση των έργων «Ο αυτοσχεδιασμός των Βερσαλλιών» του Μολιέρου και οι «Καλόπιστοι θεατρίνοι» του Μαριβό. Το μολιερικό έργο μετέφρασε η Λουίζα Μητσάκου, ενώ του Μαριβό ο Ανδρέας Στάικος. Σκηνικά - κοστούμια Ιουλίας Σταυρίδου, μουσική Νίκου Κυπουργού. Παίζουν: Νίκος Καραθάνος, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Χρόνης Παυλίδης, Στράτος Σωπύλης, Αθηνά Μαξίμου, Ελένη Κοκκίδου, Αναστασία Γκολέμα κ.ά.

  • Μέχρι την Κυριακή θα παίζονται στο θέατρο του «Νέου Κόσμου» οι «Εμιγκρέδες» του Μρόζεκ. Θα ακολουθήσει περιοδεία σε πόλεις της Ελλάδας και της Αλβανίας.
  • Τελευταίες παραστάσεις μέχρι την Κυριακή και στο «Θέατρο Κάτω από τη γέφυρα», όπου παρουσιάζεται η κλασική κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι «H Λοκαντιέρα».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ