Παρασκευή 16 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ενα «γεράκι» για τα Μάρμαρα

Και ξαφνικά μας προέκυψε ο Ρόμπιν Κουκ! Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, ένας από τους «ιέρακες» της επίθεσης στην ενιαία Γιουγκοσλαβία και νυν «ένθερμος υποστηρικτής» της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Αφού έκανε ό,τι μπορούσε για να δολοφονήσει αμάχους στα Βαλκάνια, αφού «συνέβαλε» τα μέγιστα στην καταστροφή σημαντικών μνημείων της πολιτιστικής κληρονομιάς της Γιουγκοσλαβίας από τους βομβαρδισμούς, τώρα εμφανίζεται ως «υπερασπιστής» του πολιτισμού! Χαρακτήρισε μάλιστα την κλοπή των Γλυπτών ως «επαίσχυντη πράξη βανδαλισμού». Εσπευσε, βέβαια, να προσθέσει ότι το πώς έφτασαν στη Βρετανία δεν είναι το βασικό ζήτημα. Συντάχθηκε, δηλαδή, με την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία δε θίγει το σημαντικό ζήτημα της ιδιοκτησίας. Είπε, επίσης, πως η επιστροφή θα βοηθούσε και την ανάληψη των Ολυμπιακών του 2012 από το Λονδίνο.

Μόνο υποθέσεις μπορεί να κάνουμε για τη φαινομενική «μετάλλαξη» του Κουκ και για την εμπλοκή του στην υπόθεση του αιτήματος για επιστροφή των Μαρμάρων. Το σίγουρο είναι πως η εμπλοκή του δεν προσδίδει κανένα «ειδικό» ηθικό - πολιτικό «βάρος» σ' αυτήν την υπόθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ