Σάββατο 6 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Εικαστικά
Χρώματα «εντός των τειχών»

 

Εργο του Δ. Κοκκινίδη
Εργο του Δ. Κοκκινίδη
Εκθεση έργων ζωγραφικής του επίτιμου καθηγητή της ΑΣΚΤ Δημοσθένη Κοκκινίδη εγκαινιάζεται στις 11 Νοέμβρη στην αίθουσα τέχνης «Αστρολάβος _ Δεξαμενή» (Ξανθίππου 11). Θα παρουσιαστούν είκοσι πίνακες της τελευταίας σειράς του καλλιτέχνη, με κεντρικό θέμα την ανθρώπινη μορφή. Στα έργα αυτά ο Δ. Κοκκινίδης τονίζει την αρχέτυπη σχέση του ανθρώπου με το φυσικό του περιβάλλον, με το γήινο και υδάτινο κόσμο, μέσα σε ένα δραστικό χρωματικό πεδίο οργανωμένο σε απλούς σχηματισμούς. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Δεκέμβρη.

  • Στην «Αίθουσα Τέχνης Αθηνών» (Γλύκωνος 4), φιλοξενείται έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Ανδρεαδάκη, με τίτλο « Ταμπακαριά». Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Νοέμβρη. Από τις 26 Νοέμβρη έως και τις 11 Δεκέμβρη θα παρουσιαστεί ταυτόχρονα σε δύο χώρους στα Χανιά: Στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Χρυσόστομος» (Χάληδων 83) και στην αίθουσα τέχνης «Τζάμια - Κρύσταλλα» (Σκαλίδη 55).
  • Εως τις 20 Νοέμβρη, στην γκαλερί «3» (Φωκυλίδου 3), παρουσιάζεται η τελευταία δουλιά της Καλλιόπης Ασαργιωτάκη με τίτλο «ΕΡΩΤΟΠΙΑ». Πρόκειται για έργα μικρών διαστάσεων με σινικές μελάνες και ακουαρέλες σε χειροποίητο χαρτί.

Ενας παλιός γνώριμος στον εικαστικό χώρο, ο Γερμανός ζωγράφος Κρίστιαν Μπέρτραμ, παρουσιάζει στην αίθουσα τέχνης «Αέναον» (Αντερσεν 18, Κατεχάκη), την 8η ατομική του έκθεση, με τίτλο «Λαβύρινθος και φως». Οπως σημειώνεται στον κατάλογο, «στα έργα του, την εικόνα συνθέτουν οι πολλές αποχρώσεις του κίτρινου, της ώχρας, του γκρίζου, οι συνεχείς εναλλαγές στρωμάτων από σκληρό και μαλακό μολύβι και οι μικρές και αδρές γραμμές του που συνοψίζουν στο ελάχιστο τα δομικά γνωρίσματά της». Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Νοέμβρη.

Με τη δουλιά δύο νέων δημιουργών, της Αλεξάνδρας Ψαροπούλου και του Αλέξανδρου Λασκαρίδη , ξεκινά τη νέα εικαστική της περίοδο η αίθουσα τέχνης «Μετόπη» (Ερεχθείου και Καλλισπέρη 27). Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 8/11 (8μμ) και θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ