Σάββατο 6 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οι βραβευμένοι της Λογοτεχνίας

 

Η Ρέα Γαλανάκη μπορεί να έχασε το Ευρωπαϊκό Αριστείο Λογοτεχνίας απέσπασε όμως το Βραβείο Μυθιστορήματος των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας για το βιβλίο της «Ελένη ή ο Κανένας». Ο ποιητής και καθηγητής, Γιάννης Δάλλας τιμήθηκε με το Μεγάλο Βραβείο Λογοτεχνίας για το σύνολο του έργου του, που περιλαμβάνει ποιητικές συλλογές («Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα», «Πόρτες εξόδου», «Απόπειρα Μυθολογίας» κ.ά.), αλλά και σημαντικές μελέτες και δοκίμια.

Το Βραβείο Διηγήματος απονεμήθηκε στην Καίτη Τσιτσέλη για το βιβλίο «Ο χορός των ωρών», ενώ το Βραβείο Ποίησης πήρε ο Γιώργος Μαρκόπουλος για τη συλλογή «Μη σκεπάζεις το ποτάμι». Στον Τάκη Σκαρβέλη δόθηκε το Βραβείο Δοκιμίου - Κριτικής για το βιβλίο του "Κωνσταντίνος Χατζόπουλος ο πρωτοπόρος". Τέλος το Βραβείο Μαρτυρίας - Βιογραφίας - Χρονικού - Ταξιδιωτικής Λογοτεχνίας απονεμήθηκε στον Νίκο Πετσάλη - Διομήδη για το βιβλίο «Η άγνωστη Κάλλας».

Την Επιτροπή αποτέλεσαν οι: Γ. Παπακώστας, Β. Αθανασόπουλος, Ε. Σταυροπούλου, Τ. Μενδράκος, Αλ. Ζήρας, Δ. Νόλλας, Γ. Παγανός, Θ. Χατζόπουλος.

Στο Γερμανό μεταφραστή Νόμπερτ Χάουζερ απονεμήθηκε χθες, στο Μόναχο, το Ελληνογερμανικό Βραβείο Λογοτεχνικής Μετάφρασης για τη μετάφραση του έργου του Γιώργη Γιατρωμανωλάκη «Το ανωφελές διήγημα». Στην τελετή παρέστη και ο Ελληνας συγγραφέας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ