Παρασκευή 16 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Μεταγραφικό αλαλούμ

Τα προσχήματα φαίνεται να κρατάει τελικά ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Λιάνης σχετικά με τη διαφωνία που προέκυψε μεταξύ των ομάδων της Α1 και της ομοσπονδίας μπάσκετ από τη μια και της Πολιτείας από την άλλη για το καθεστώς μεταγραφών. Το θέμα προέκυψε από το αίτημα για την αλλαγή του κανονισμού που καθορίζει ότι δυο Ευρωπαίοι παίκτες αντικαθίστανται με δυο Ευρωπαίους και δυο μη Ευρωπαίοι με δυο μη Ευρωπαίους. Το θέμα δημιούργησε πρώτος ο Ολυμπιακός που είχε διαφωνήσει πλήρως με τη συγκεκριμένη πρόταση που είχε αποφασίσει ο ΕΣΑΚΕ παίρνοντας με το μέρος του και τις περισσότερες ομάδες της Α1. Ερωτηθείς σχετικά ο υφυπουργός Αθλητισμού, τόνισε κατηγορηματικά πως δεν πρόκειται να υπογράψει την περίφημη υπουργική απόφαση, παρά το ότι του το είχαν ζητήσει τόσο ο ΕΣΑΚΕ όσο και η ΕΟΚ. Ο λόγος; «Αν το κάνω τώρα, μεσούσης της περιόδου, θα πρόκειται για αλλοίωση του πρωταθλήματος», είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε μάλιστα πως η μόνη απόφαση που υπέγραψε μεσούσης της περιόδου είχε ως αντικείμενο τα μέτρα κατά της βίας στο ποδόσφαιρο, που όμως δεν αφορά αγωνιστικά ζητήματα.

Ετσι, όπως δείχνουν τα πράγματα, η ουσία είναι πως το καθεστώς σχετικά με τις μεταγραφές δεν αλλάζει και παραμένει σε ισχύ η υπουργική απόφαση που είχε υπογραφεί στην αρχή της σεζόν. Δεν επιτρέπεται δηλαδή η αντικατάσταση μεσούσης της περιόδου κανενός παίκτη, παρά μόνο δύο μη Ευρωπαίων μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου. Αυτό σημαίνει πως ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και ο Πανιώνιος, δε θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν στο πρωτάθλημα τους Μουγεζίνοβιτς, Αλίχοτζιτς και Μάρκοβιτς, τους οποίους έχουν ήδη αποκτήσει, ενώ και ο Ολυμπιακός δε θα χρειαστεί να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του Μπένο Ούντριχ, εκτός κι αν σκοπεύει να τον χρησιμοποιήσει μόνο στους αγώνες της Ευρωλίγκα.

Πλέον αναμένονται οι αντιδράσεις των θιγόμενων ομάδων. Πάντως ο Ολυμπιακός έχει προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ κατά της ισχύουσας μεταγραφικής εγκυκλίου, με το σκεπτικό ότι αντίκειται στους νόμους της Ευρωπαϊκής Ενωσης η απαγόρευση απόκτησης Ευρωπαίων παικτών, ενώ το ίδιο προτίθεται να κάνει και ο Πανιώνιος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ