Σάββατο 17 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΤΕ
Ορος για τη μονιμοποίηση, η πλήρης απασχόληση

Απαραίτητη προϋπόθεση για να μονιμοποιηθεί κάποιος στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δηλαδή να περάσει από το έκτακτο στο μόνιμο προσωπικό, θα πρέπει να έχει πλήρη απασχόληση και όχι μειωμένη. Αυτό έκρινε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με την υπ' αριθμό 1/2004 απόφασή της, απορρίπτοντας αγωγή έκτακτης καθαρίστριας του ΟΤΕ, η οποία είχε μεν σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, αλλά μειωμένης καθημερινής απασχόλησης.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση είχε υπογραφεί το 1991 ΣΣΕ μεταξύ του ΟΤΕ και της ΟΜΕ-ΟΤΕ, η οποία προέβλεπε ότι το έκτακτο προσωπικό που ήδη υπηρετούσε και είχε προσληφθεί με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, μπορούσε από 1-5-1991 να δοκιμαστεί σε κενές οργανικές θέσεις ή ως υπεράριθμο, καταλαμβάνοντας θέσεις που θα κενωθούν. Οι ΣΣΕ των πριν το 1991 ετών, έδιναν τη δυνατότητα ένταξης στο δόκιμο προσωπικό (με σκοπό τη νομιμοποίησή τους) μόνο στους έκτακτους υπαλλήλους που είχαν πλήρη απασχόληση.

Ετσι, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έκρινε ότι η συλλογική σύμβαση του 1991 δεν αποδίδει το νόημα του γράμματος του νόμου (αφορά το Γενικό Κανονισμό Προσωπικού του ΟΤΕ που κυρώθηκε με νομοθέτημα του 1973). Συνεπώς, κατά την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, το έκτακτο προσωπικό του ΟΤΕ για να μονιμοποιηθεί θα πρέπει να έχει πλήρη απασχόληση και όχι μειωμένη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ