Σάββατο 17 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος βρέθηκε κοντά στους απολυμένους του δήμου

Να συντονίσουν τη δράση τους και με τους άλλους εργαζόμενους και να συσπειρωθούν γύρω από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα προκειμένου να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλιά αλλά και να συγκρουστούν και να ανατρέψουν την αντεργατική πολιτική.

Το κάλεσμα αυτό απηύθυνε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος, κατά τη διάρκεια της χτεσινής του περιοδείας στους 183 εργαζόμενους- απολυμένους από το Δήμο Περιστερίου, που επί τέσσερα, περίπου, χρόνια εργάζονταν μέσω των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης και οι οποίοι συνεχίζουν την κατάληψη απαιτώντας την επαναπρόσληψή τους.

Ο Αντ. Σκυλλάκος επισήμανε ότι παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν πολλοί εργαζόμενοι σε δεκάδες δήμους, αποτέλεσμα της αντεργατικής-αντιλαϊκής πολιτικής που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση και υλοποίησαν πολλές δημοτικές αρχές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ. Πρόσθεσε ότι ανεξάρτητα από τον τρόπο που προσελήφθησαν οι εργαζόμενοι, από τη στιγμή που εργάζονται τόσα χρόνια, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, κανένας δεν μπορεί να τους στερήσει το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία. Ακόμα, ο βουλευτής κάλεσε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την πολιτική της κυβέρνησης, και όσους τη στηρίζουν, όχι μόνο μέσα από τους αγώνες τους αλλά και στην κάλπη με την ψήφο τους.

Υπενθυμίζουμε ότι προχτές ο βουλευτής του ΚΚΕ κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, η οποία θα συζητηθεί την επόμενη βδομάδα. Στην Ερώτηση επισημαίνονται οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και του δήμου και απαιτείται να ανακληθούν οι απολύσεις και να εξασφαλιστεί για όλους τους εργαζόμενους σταθερή δουλιά με ουσιαστικά μισθολογικά, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

Περιοδείες της ΣΕΕ των ΟΤΑ

Περιοδείες στους δήμους της Αττικής έχουν ξεκινήσει τα στελέχη της Συντονιστικής Επιτροπής Εργαζομένων (ΣΕΕ) ΟΤΑ Αττικής ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για τις επιπτώσεις της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και καλώντας τους στη συγκέντρωση που οργανώνει η Συντονιστική στις 26 του Γενάρη στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας (πλατεία Κάνιγγος και ώρα 6 μ.μ.).

Στην ανακοίνωση-κάλεσμα τονίζεται ότι αυτή την περίοδο εργαζόμενοι που απασχολούνται στους δήμους με διάφορες προσωρινές μορφές απασχόλησης πετιούνται στους δρόμους ή κινδυνεύουν να πεταχτούν. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, και ενώ οι πλειοψηφίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων σε ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ κ.α. στηρίζουν την αντεργατική πολιτική, απαιτείται ο συντονισμός της αγωνιστικής δράσης κόντρα στη συναίνεση, ως βασική προϋπόθεση αποτελεσματικού αγώνα.

Το πρόγραμμα περιοδειών για την επόμενη βδομάδα είναι το εξής: Δευτέρα: Μεταμόρφωση, Ταύρος. Τρίτη: Αλιμος, Χαλκηδόνα, Αιγάλεω, Ερυθραία. Τετάρτη: Γλυφάδα, Νέα Σμύρνη, Αργυρούπολη, Ηλιούπολη, Αγία Βαρβάρα, Φιλαδέλφεια, Κηφισιά. Πέμπτη: Υμηττός, Χαϊδάρι, Φάληρο, Μελίσσια, Αγία Παρασκευή. Παρασκευή: Περιστέρι, Νέα Ιωνία, Γαλάτσι, Μοσχάτο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ