Τρίτη 20 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στο εδώλιο των ... εφοπλιστών!

Δικάζεται σήμερα ο κομμουνιστής - συνδικαλιστής Γ. Μανουσογιαννάκης

Το εδώλιο του κατηγορουμένου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, «στήθηκε» και πάλι στα δικαστήρια του Πειραιά, για να δικάσει σήμερα στις 9 το πρωί το συνδικαλιστή «τρομοκράτη» Γιάννη Μανουσογιαννάκη, στέλεχος του ΚΚΕ, πρόεδρο της Ενωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και από τους πρωτοπόρους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ! Το έγκλημα του συνδικαλιστή κομμουνιστή - και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος - είναι ότι προστάτευσε συναδέλφους του από το δουλεμπορικό κύκλωμα. Για την ακρίβεια, σύρεται σήμερα στο εδώλιο του κατηγορουμένου, μετά από μήνυση με χαλκευμένες κατηγορίες που κατέθεσε σε βάρος του ο πράκτορας Γ. Κωνσταντινίδης, ο οποίος αποδεδειγμένα «τα παίρνει» από τους ναυτεργάτες και η παράνομη δράση του στην Ακτή Μιαούλη έχει καταγγελθεί στις διωκτικές και δικαστικές αρχές εδώ και χρόνια, όμως ουδέποτε τον έχει αγγίξει το χέρι του νόμου...

Στις 9 του περασμένου Μάη, το συγκεκριμένο δικαστήριο είχε και πάλι προετοιμαστεί για τη δίκη του Μανουσογιαννάκη όμως αυτή αναβλήθηκε, καθώς μετά τη θύελλα αντιδράσεων που είχε ξεσηκωθεί από τους ναυτεργάτες και συνολικά από τους εργαζόμενους του Πειραιά, ο πράκτορας δεν τόλμησε να πατήσει το πόδι του στο δικαστήριο.

Εξόφθαλμη απόδειξη των... εντολών που έχουν λάβει άνωθεν οι διωκτικές και δικαστικές αρχές αποτελεί το γεγονός ότι ο Γ. Μανουσογιαννάκης διώκεται, παρά το γεγονός ότι ο μοναδικός μάρτυρας του πράκτορα, ο ναυτεργάτης Γιώργος Καβαλιέρης, στην κατ' αντιπαράσταση με τον Γ. Κωνσταντινίδη ένορκη εξέτασή του, όχι μόνο διέψευσε τις κατηγορίες του πράκτορα σε βάρος του Μανουσογιαννάκη, αλλά, είπε ότι ο πράκτορας του είχε υποσχεθεί δουλιά σε πλοίο του Παναγόπουλου, προκειμένου να ψευδομαρτυρήσει εναντίον του συνδικαλιστή.

Ο τρόπος που έχει στηθεί αυτή η δίκη είναι άκρως αποκαλυπτικός... Το Σεπτέμβρη του 1999, οι Νίκος Χαρουπάκης και Παντελής Μάλλης κατήγγειλαν στον συνδικαλιστή ότι ο Γιάννης Κωνσταντινίδης, απότακτος λιμενικός και νυν ναυτιλιακός πράκτορας, είχε πάρει από τον Μάλλη, προκειμένου να του βγάλει δίπλωμα λοστρόμου, 80.000 δραχμές και στη συνέχεια του ζήτησε άλλες 200.000 δρχ. Ο ναυτεργάτης δε δέχτηκε να δώσει και τα υπόλοιπα και ζήτησε από τον πράκτορα πίσω τις 80.000. Ο Κωνσταντινίδης δεν έδινε τα χρήματα και ο Μάλλης ζήτησε την παρέμβαση του σωματείου. Ο Γ. Μανουσογιαννάκης συνόδευσε τους δύο ναυτεργάτες στο γραφείο του Κωνσταντινίδη και του είπε ότι αν δεν επιστρέψει τα χρήματα θα τον στείλουν στον εισαγγελέα. Το αποτέλεσμα ήταν ο πράκτορας να δώσει μεταχρονολογημένη επιταγή και μετά από 20 μέρες να καταθέσει από πάνω μήνυση στον συνδικαλιστή, λέγοντας ότι του απέσπασε με βία την επιταγή!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ