Τρίτη 20 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ»
Τραγική κατάσταση ... Ολυμπιακών προδιαγραφών

Συζητήθηκε χτες στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση της Λ. Κανέλλη

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο «Αγία Ολγα» μετέφερε χτες στη Βουλή με Ερώτησή της η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, καταγγέλλοντας τις μεγάλες καθυστερήσεις για τα απαραίτητα έργα υποδομής και τους κινδύνους που εγκυμονεί η έλλειψη προσωπικού.

Στη λογική της ...αυτοκριτικής χωρίς ουσία κινήθηκε η τοποθέτηση του υφυπουργού Υγείας Εκτορα Νασιώκα, ο οποίος είπε πως «είμαστε εμείς που παραδεχόμαστε ότι έχουμε ελλείψεις» σημειώνοντας πως το «Αγία Ολγα» «είναι Ολυμπιακό Νοσοκομείο και το χρηματοδοτούμε για να ολοκληρωθεί». Παραδέχτηκε πάντως ότι «δεν μπήκε σε προτεραιότητα και καθυστέρησε 8 χρόνια», σημειώνοντας: «Στηρίζουμε την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του».

Παίρνοντας το λόγο η βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι αν και το νοσοκομείο χαρακτηρίστηκε «Ολυμπιακό», επί χρόνια καθυστερούν τα έργα για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του, ενώ δεν υφίσταται το απαραίτητο προσωπικό. Παρουσιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο, η Λιάνα Κανέλλη τόνισε ότι βρίσκεται «στα όρια της επικινδυνότητας η έλλειψη προσωπικού» αφού «καταρρέουν οι εργαζόμενοι από την εντατικοποίηση. Αυτό είναι επικίνδυνο για τους ασθενείς». Σημείωσε ότι «τα ράντζα φθάνουν μέχρι την είσοδο» την ίδια ώρα που «είναι αναξιοποίητο το ισόγειο», ενώ «φτιάχτηκε μια καρδιολογική μονάδα αντί για δύο, με 10 κρεβάτια, από τα οποία λειτουργούν μόνον 6». Στο δε ουρολογικό τμήμα το βράδυ υπάρχουν «10 βαριά περιστατικά με μια κοπέλα μόνο στη βάρδια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ