Πέμπτη 22 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΞΑΝΘΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0 - 2
Ανετη επικράτηση

Με άνεση ο Ολυμπιακός κέρδισε 2 - 0 την Ξάνθη και εξασφάλισε την παρουσία του στους «8» του Κυπέλλου. Σ' έναν αγώνα που δε διεκδικεί δάφνες ποιότητας, οι φιλοξενούμενοι ήταν κατά διαστήματα αρκετά καλοί - συγκριτικά με τους γηπεδούχους που ήταν συνεχώς μέτριοι - και κατάφεραν μέσα σε 9 λεπτά να φτάσουν εκεί που ήθελαν. Στο πρώτο ημίχρονο οι ακρίτες είχαν μια φλύαρη πρωτοβουλία απέναντι στους νωθρούς αντιπάλους τους και η αναμέτρηση διεξαγόταν κυρίως στο κέντρο. Στην επανάληψη οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν κάπως στροφές. Ετσι εκτός από την επίτευξη των δύο τερμάτων, μετρούν και άλλες ευκαιρίες που με περισσότερη προσοχή ή καλύτερες επιλογές θα μπορούσαν να είχαν γίνει γκολ. Το 0 - 1 έγινε στο 53'. Μετά τη συνεργασία Καστίγιο, Νινιάδη και Ζιοβάνι, ο τελευταίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το τελικό αποτέλεσμα είχε τη σφραγίδα του Καστίγιο. Υστερα από όμορφο «σλάλομ» και συνεργασία με τον Τζιοβάνι, ο νεαρός ανατράπηκε, εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και διαμόρφωσε το 0 - 2 (62').

Η νίκη - πρόκριση πάντως επισκιάστηκε από το τραυματισμό του Τζόρτζεβιτς. Ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» αποχώρησε αναγκαστικά λίγο μετά τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για κάκωση στον έσω πλάγιο. Αν οι σημερινές εξετάσεις επιβεβαιώσουν την πρώτη διάγνωση, ο Τζόρτζεβιτς θα μείνει εκτός δράσης για περίπου 20 ημέρες.

Ξάνθη: Αναστασόπουλος, Ζαπρόπουλος (31' Μεσέρδης), Παπαδημητρίου, Μπα, Καζάκης, Παβιό, Νικολαΐδης, Ζωγραφάκης (58' Κούλοβιτς), Σφακιανάκης, Παπαθανασίου, Καχραμάν (58' Πονομάρεφ).

Ολυμπιακός: Κατεργιαννάκης, Καφές, Βενετίδης, Στολτίδης (71' Ταραλίδης), Καστίγιο, Τζόρτζεβιτς (36' Νινιάδης), Ζιοβάνι (65' Κούζμπα), Μαυρογενίδης, Κωστούλας, Βάλλας, Ανατολάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ