Πέμπτη 22 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΜΠΟΥΣ
«Η Αμερική ουδέποτε θα ζητήσει την άδεια... »

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν έχουν ανάγκη να ζητήσουν την άδεια της διεθνούς κοινότητας για να προστατεύσει την ασφάλειά της, υποστήριξε ο Αμερικανός Πρόεδρος, αναφερόμενος στον πόλεμο του Ιράκ και υπεραμυνόμενος της εξωτερικής πολιτικής του, ενώπιον των μελών του Κογκρέσου στο καθιερωμένο διάγγελμά του για την κατάσταση του έθνους, τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Μία ομιλία του που κρίθηκε εξ αρχής ως «ιδιαίτερης σημασίας, καθώς το 2004 είναι έτος εκλογών»... μία ομιλία σε σκληρό και αποφασιστικό τόνο, που διέψευσε όσους υποστήριζαν ότι ακριβώς ενόψει εκλογών ο Τζορτζ Ουόκερ Μπους θα χαμηλώσει λίγο τους πολεμικούς τόνους...

«Εάν δεν είχαμε δράσει, τα προγράμματα του δικτάτορα για όπλα μαζικής καταστροφής θα συνεχίζονταν έως σήμερα» τόνισε και, αναφερόμενος σε εκείνους που αξιώνουν μεγαλύτερη συμμετοχή της διεθνούς κοινότητας στο Ιράκ, υποστήριξε ότι η Ουάσιγκτον έχει πολλούς συνεταίρους στον πόλεμο και πως από την αρχή είχε ζητήσει τη διεθνή συνδρομή για τις επιχειρήσεις στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Πρόσθεσε δε ότι παρότι πληρώνουμε «βαρύ τίμημα στο Ιράκ», οι επεμβάσεις ήταν απολύτως δικαιολογημένες και έχουν αποδώσει καρπούς.

Παράλληλα, η εκστρατεία κατά της τρομοκρατίας δεν πρέπει και δεν πρόκειται να σταματήσει, τονίζοντας ότι η πολιτική που έχει ακολουθήσει καθιστά τον πλανήτη ασφαλέστερο και απαντώντας στους επικριτές του ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες οδηγούνται σε θέσεις απομονωτισμού, δήλωσε: «Υπάρχει, ωστόσο, μία μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο να ηγείσαι μιας συμμαχίας πολλών εθνών και στο να υποτάσσεσαι στις αντιρρήσεις των ολίγων. Η Αμερική ουδέποτε θα ζητήσει την άδεια από κάποιον για να υπερασπίσει την ασφάλεια του λαού της».

Ουσιαστικά, όμως, ασχολήθηκε με θέματα εσωτερικής πολιτικής ως επί το πλείστον. Ανήγγειλε, λοιπόν, ως κύριο στόχο της οικονομικής πολιτικής την περιστολή του τεράστιου ελλείμματος των Ηνωμένων Πολιτειών μέσα στα επόμενα χρόνια και πρόγραμμα για την παροχή άδειας εργασίας και παραμονής σε εκατομμύρια λαθρομετανάστες. «Στο όνομα της ανάπτυξης της απασχόλησης, η μείωση των φόρων που εσείς αποφασίσατε θα γίνουν μόνιμες» τόνισε στα μέλη του Κογκρέσου ο Τζορτζ Μπους και, παράλληλα, ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα 500 εκατ. δολαρίων για την ανάπτυξη της απασχόλησης, το οποίο ονόμασε «Οι δουλειές του 21ου αιώνα». Το πρόγραμμα προβλέπει κονδύλια για τη σύνδεση μεταξύ λυκείων και επιχειρήσεων, την ενίσχυση της διδασκαλίας των μαθηματικών και την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ