Πέμπτη 22 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΘΗΝΑ
Απεργούν αύριο οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

Κάλεσμα να συμμετέχουν αποφασιστικά στην 4ωρη στάση εργασίας (7πμ-11 πμ) αύριο, Παρασκευή, απευθύνει ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας σε όλους τους ξενοδοχοϋπαλλήλους. Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 9 το πρωί στους Στύλους του Ολυμπίου Διός και πορεία στο ξενοδοχείο «Ιντερκοντινένταλ» όπου έχουν συνέδριο οι εκπρόσωποι των πολυεθνικών του τουρισμού.

Οι εργαζόμενοι παλεύουν για την υπογραφή Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με κύρια αιτήματα: κατώτερο μισθό τα 1.100 ευρώ. Πλήρη και σταθερή εργασία, κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Ολυμπιακό επίδομα 18% επί των καταβαλλομένων μισθών σε όλους τους εργαζόμενους για όλο το 2004 ανεξάρτητα από ειδικότητα. Ελάχιστη σύνθεση προσωπικού και καθορισμό καθηκόντων για όλες τις ειδικότητες.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε σε συνεργασία με τα διοικητικά συμβούλια εννέα σωματείων μεγάλων ξενοδοχείων της Αθήνας που συντονίζουν τη δράση τους με το κλαδικό σωματείο. Ηδη, μεγαλοξενοδόχοι έχουν θορυβηθεί από την κινητοποίηση και προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας. Συγκεκριμένα. η διεύθυνση του ξενοδοχείου «Μετροπόλιταν» κάλεσε εργαζόμενες καμαριέρες να πάνε στο ξενοδοχείο στις 10.30 σήμερα το βράδυ και να κοιμηθούν, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι θα δουλέψουν την επόμενη μέρα! Επίσης καλούν ατομικά εργαζόμενους στα γραφεία για να «συζητήσουν».

Αποκορύφωμα αυτής της προσπάθειας ήταν η γραπτή αναφορά που έκαναν στον πρόεδρο του σωματείου Νίκο Παπαγεωργίου, με την οποία τον κατηγορούν ότι ενοχλεί συνέχεια το προσωπικό εν ώρα εργασίας. Την αναφορά βεβαίως αναγκάστηκαν να την πάρουν πίσω, αφού ο συνδικαλιστής δεν την αποδέχτηκε, ενώ προχώρησαν και σε αναφορά στο σωματείο, γιατί έκανε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο χωρίς να ενημερώσει.

Το κλαδικό σωματείο καλεί: «Να δώσουμε μαζική απάντηση σε όλους αυτούς που υπονομεύουν τη ζωή μας, που διευρύνουν τη φτώχεια μας, που ανατρέπουν θεμελιώδεις κατακτήσεις, που σχεδιάζουν χειρότερες μέρες για όλους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ