Πέμπτη 22 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Συλλαλητήριο ενάντια στις απολύσεις

Μαζικό συλλαλητήριο πραγματοποίησαν χτες το πρωί στα Γιάννενα εργατοϋπάλληλοι του νομού και απολυμένοι των «Χυτηρίων Ηπείρου», οι οποίοι με απόφαση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων έκαναν 24ωρη απεργία.

Η απεργία και η κινητοποίηση έγιναν ύστερα από πρόταση των ταξικών δυνάμεων για πανεργατική 24ωρη απεργία και κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμο των «Χυτηρίων», στις απολύσεις των 47 εργατοϋπαλλήλων του εργοστασίου και στην ανεργία που μαστίζει την περιοχή. Οι απεργοί και άνεργοι, απολυμένοι των «Χυτηρίων», συγκεντρώθηκαν έξω από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και έκαναν πορεία στο κεντρικό δρόμο της πόλης. Κατέληξαν στη νομαρχία, όπου επέδωσαν ψήφισμα στο νομάρχη Ιωαννίνων.

Η τοπική γραμματεία του ΠΑΜΕ υπογραμμίζει πως η λύση για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που γεννούν οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στην οικονομία είναι η συσπείρωση και ο ενιαίος αγώνας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Να διαμορφωθεί ένας διακριτός πόλος κοινωνικής συμμαχίας ανάμεσα στις αγωνιστικές δυνάμεις των εργατοϋπαλλήλων, των ΕΒΕ, των αγροτών και της νεολαίας. Χρειάζεται αλληλεγγύη όλων των εργατών. Να δημιουργηθεί μέτωπο αντίστασης και επίθεσης για να αποκρουστεί αυτή η πολιτική ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και της Κοινωνικής Ασφάλισης, η πολιτική που γεννά τη φτώχεια, την ανεργία, την ερήμωση της υπαίθρου και το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ