Παρασκευή 23 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Επιλογές
«Χρώματα» του χειμώνα

Εργο της Κ. Παζούρου
Εργο της Κ. Παζούρου
Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Κατερίνας Παζούρου φιλοξενείται αυτές τις μέρες στην αίθουσα τέχνης «Αδάμ» (Ν. Βάμβα 5). Παρουσιάζονται αντιπροσωπευτικά έργα από τρεις ενότητες τις οποίες έχει φιλοτεχνήσει η δημιουργός τα τελευταία δύο χρόνια. Οπως σημειώνεται στον κατάλογο, «στη ζωγραφική αφήγησή της η Κ. Παζούρου χρησιμοποιεί ποικίλα εκφραστικά μέσα με κύριο χαρακτηριστικό το ρεαλισμό, ενώ εμπλέκει τις εικόνες της πραγματικότητας με φανταστικά και ενίοτε μεταφυσικά στοιχεία. Η θεματογραφία της περιλαμβάνει κυρίως συνθέσεις εμπνευσμένες από κήπους, νεκρές φύσεις, τοπία και από τον κόσμο της θάλασσας». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 7 του Φλεβάρη.

Τρεις θεματικές ενότητες με ιδιαίτερη έμφαση στις νεκρές φύσεις, μεγάλων και μικρών διαστάσεων, που συμπληρώνονται με ατμοσφαιρικές απόψεις του Παρισιού, παρουσιάζει η Κέλλυ Μενδρινού, στην έκθεση που φιλοξενείται στην αίθουσα τέχνης «Τρίγωνο» (Δροσίνη και Δ. Κυριακού 16, Κηφισιά). Τίτλος της «Χώρος και Σκιές». Θα διαρκέσει έως τις 14 του Φλεβάρη.

Εργα ζωγραφικής, γλυπτικής, κεραμικής, δώδεκα καλλιτεχνών, περιλαμβάνει η έκθεση που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα (6μ.μ.) στη ΔΕΠΑ Πειραιά (Μπουμπουλίνας 39 και Κουντουριώτου).

Τελευταία εβδομάδα (θα διαρκέσει έως τις 31/1) της έκθεσης έργων της Χρύσας Ανδρονίκου στην αίθουσα «ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ» (Ρίζου και Νικαίας 10, πλ. Βικτωρίας). Το ανθρώπινο σώμα, γυμνό ή ντυμένο, είναι το θέμα που απασχολεί τη νέα ζωγράφο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ