Σάββατο 24 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΗΤΡΩΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
Ολοι στη συγκέντρωση τη Δευτέρα

Καλεί και η ΟΒΣΑ στη συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στο θέατρο ΔΙΑΝΑ

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η συγκεκριμένη περίοδος για τους επαγγελματίες της οικοδομής, καθώς η απαίτηση των μεγάλων κατασκευαστικών εταιριών για απόλυτη κυριαρχία στο χώρο βρίσκει πρόσφορο έδαφος όχι μόνο στην κυβέρνηση, αλλά και σε άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας υποστηρίζει και συμμετέχει στη συγκέντρωση των σωματείων της οικοδομής (ηλεκτρολόγων, υδραυλικών, επιπλοξυλουργών), τη Δευτέρα, 26 Γενάρη στις 10.30 το πρωί στο θέατρο ΔΙΑΝΑ, για την απόσυρση του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος περί του Μητρώου Κατασκευαστών Ιδιωτικών Εργων.

Στην ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση ύστερα από παράσταση των Ομοσπονδιών της οικοδομής δήλωσε ότι δε θα προωθήσει το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα. Τη στάση αυτή τη θεωρούμε ως ελιγμό για να "ξεφουσκώσει" την αγανάκτηση του συνδικαλιστικού κινήματος της οικοδομής και ενόψει των επικείμενων εκλογών».

Η πλειοψηφία των Ομοσπονδιών στο Συντονιστικό που έχουν δημιουργήσει και η ΓΣΕΒΕΕ αποφάσισαν να μη συνεχίσουν τον αγώνα, μετά τη διαβεβαίωση της Β. Παπανδρέου ότι δε θα προωθηθεί το ΠΔ και ότι θα ξεκινήσει νέος διάλογος για το θέμα μετά τις εκλογές. Το Συντονιστικό δήλωσε ότι θα βρίσκεται σε ετοιμότητα. Με την αναστολή του αγώνα, διαφώνησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξύλου και τα σωματεία που επιμένουν στη διοργάνωση της συγκέντρωσης τη Δευτέρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ