Τρίτη 27 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
Προβολή του κοινοβουλευτικού έργου

«Βουλή - Τηλεόραση» θα είναι η επωνυμία του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής των Ελλήνων

Η επίσημη παρουσίαση των προγραμμάτων, του σήματος αλλά και του λογότυπου της Τηλεόρασης της Βουλής πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί, στη Βουλή. Η επωνυμία του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής των Ελλήνων είναι «Βουλή - Τηλεόραση», ενώ σύμφωνα με υπολογισμούς η Τηλεόραση της Βουλής καλύπτει το 65% της επικράτειας.

Ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης στη χτεσινή παρουσίαση επισήμανε ότι πυρήνας των προγραμμάτων της Τηλεόρασης της Βουλής είναι η προβολή του κοινοβουλευτικού έργου και η άμεση πρόσβαση των πολιτών στις συζητήσεις τόσο στην Ολομέλεια όσο και τις Επιτροπές. Επισήμανε δε, ότι «ο αμέσως επόμενος στόχος είναι η επέκταση της εμβέλειας των προγραμμάτων από το 65% που είναι τώρα σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια».

Στη συνέχεια ο Κ. Αλαβάνος, διευθυντής της Τηλεόρασης, αναφερόμενος στο πρόγραμμα του σταθμού τόνισε ότι έχει ήδη εξασφαλιστεί μέσα από συμφωνίες με έγκυρα τηλεοπτικά δίκτυα του εξωτερικού (όπως το ΒΒC και η γερμανική ZDF) πρόγραμμα διάρκειας ενός έτους, αξίας 1,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Το πρόγραμμα της Τηλεόρασης της Βουλής θα περιλαμβάνει εκτός από τη μετάδοση των συνεδριάσεων της Βουλής (Ολομέλειας και Επιτροπών), ενημερωτικές εκπομπές για τη δραστηριότητα της Βουλής και των Ελλήνων βουλευτών, εκπομπές διαλόγου και Κοινοβουλευτικής Ιστορίας. Επίσης, θα μεταδίδονται ντοκιμαντέρ για την ελληνική και ευρωπαϊκή ιστορία, τις επιστήμες και τον πολιτισμό, ενημερωτικές εκπομπές με θεματολογία γύρω από την ελληνική συνταγματική ιστορία, τα δικαιώματα του πολίτη, το δίκαιο και τις πηγές του, τη Βουλή και τη λειτουργία της, καθώς και διεθνή θέματα, πολιτιστικά, και επιλεγμένες ταινίες υψηλού ποιοτικού επιπέδου.

Ο Κ. Αλαβάνος, σημείωσε επίσης ότι προγραμματίζονται για την επόμενη φάση εμπλουτισμού του προγράμματος που θα γίνει μετά τις εκλογές, εκπομπές λόγου και δελτία ειδήσεων, τα οποία θα εγγυώνται την αντικειμενικότητα και την πολιτική αμεροληψία. Επίσης, αναστέλλονται μέχρι τις εκλογές και οι προσλήψεις προσωπικού, ενώ σε ό,τι αφορά στον προϋπολογισμό του καναλιού, ο Κ. Αλαβάνος είπε ότι δεν είναι αυτόνομο νομικό πρόσωπο και γι' αυτό εντάσσεται στον προϋπολογισμό της Βουλής.

Το λογότυπο παραπέμπει στα κοινοβουλευτικά έδρανα της Ολομέλειας αλλά και στα ραδιοκύματα, ενώ η μουσική επένδυση του σήματος είναι από τους «Ελληνικούς Χορούς» του μεγάλου Ελληνα συνθέτη Νίκου Σκαλκώτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ