Τετάρτη 28 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΟΧΙΑΚΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Σήμερα η κατάληψη του ΟΑΕΔ

Σήμερα, στις 10 π.μ. πραγματοποιείται η κατάληψη του κτιρίου του ΟΑΕΔ στη Λάρισα που αποφάσισαν οι εποχιακά απασχολούμενοι στα εργοστάσια κονσερβοποιίας του νομού, διεκδικώντας, μεταξύ των άλλων, την καταβολή του επιδόματος των 1.000 ευρώ, το οποίο η κυβέρνηση με μια κατάπτυστη απόφασή της αρνείται να δώσει. Το επίδομα θα δοθεί μόνο στους συναδέλφους τους στους νομούς Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Την κινητοποίηση διοργανώνουν το Συνδικάτο Τροφίμων - Γάλακτος - Ποτών και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

H κυβέρνηση, με απόφαση του ΟΑΕΔ που αποτελεί πρόκληση μέγιστου βαθμού, εξαιρεί το νομό Λάρισας, αλλά και τους νομούς Φλώρινας και Κοζάνης, από το επίδομα των 1.000 ευρώ που χορηγεί ως έκτακτη ενίσχυση στους εποχιακά απασχολούμενους στα εργοστάσια κονσερβοποιίας, τα οποία πέρυσι υπολειτούργησαν λόγω της καταστροφής των δεντροκαλλιεργειών.

Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα έφερε στη Βουλή το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του Κόμματος Τ. Τσιόγκα, ο οποίος ρωτά τον υπουργό Εργασίας τι μέτρα προτίθεται να πάρει, ώστε να αποκατασταθεί άμεσα η αδικία σε βάρος των εποχιακά εργαζόμενων των νομών Λάρισας, Φλώρινας και Κοζάνης και να καταβληθεί και σ' αυτούς η έκτακτη οικονομική ενίσχυση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ