Πέμπτη 29 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στη Βουλή το πρόβλημα των ωρομισθίων

Την ανάγκη για μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις και για κατάργηση του θεσμού του αναπληρωτή και ωρομισθίου επισημαίνει με Επίκαιρη Ερώτηση στον υπουργό Παιδείας ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Χουρμουζιάδης, αναφερόμενος επίσης στο ζήτημα της καθυστέρησης της καταβολής των δεδουλευμένων των ωρομισθίων.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση, συνεχίζοντας την πολιτική ομηρίας χιλιάδων εκπαιδευτικών, αρνήθηκε να προβεί στις απαραίτητες προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών στα σχολεία, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. Ταυτόχρονα, κινούμενη στη λογική της περικοπής των δαπανών για την Παιδεία, επιδιώκει να καλύψει τα κενά των σχολείων σε εκπαιδευτικό προσωπικό, με συμπτύξεις σχολείων και τμημάτων, καταργήσεις και υποβιβασμούς σχολείων, επιβολή υποχρεωτικής υπερωριακής απασχόλησης στους ήδη υπηρετούντες εκπαιδευτικούς».

«Την ίδια στιγμή, σημειώνει ο βουλευτής του ΚΚΕ, συγχρονίζοντας την πολιτική προσλήψεων στην εκπαίδευση, με αυτή που προωθείται στον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα, προχωρά στην κατάτμηση και κατακερματισμό των κενών που αντιστοιχούν σε πλήρη ωράρια, με στόχο το μοίρασμα της ανεργίας των εκπαιδευτικών, την τοποθέτηση ωρομισθίων χωρίς δικαιώματα εκπαιδευτικών, που τρέχουν, στα διαλείμματα, από σχολείο σε σχολείο, ενισχύοντας την εργασιακή ομηρία τους, τινάζοντας στον αέρα τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στην εκπαίδευση και οδηγώντας σε πλήρη διάλυση την εκπαίδευση. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί ακόμη παραμένουν απλήρωτοι».

Υπενθυμίζεται ότι φέτος οι ωρομίσθιοι υπολογίζεται πως ξεπερνούν τις 19.000 και στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης. Την ερχόμενη Παρασκευή στις 12.30 το μεσημέρι, οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες διοργανώνουν πανελλαδικό συλλαλητήριο για την επίλυση των προβλημάτων των αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ