Πέμπτη 29 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ
Αλυτο το ασφαλιστικό τους

Το χρόνιο πρόβλημα της ασφάλισης - συνταξιοδότησης των εικαστικών καλλιτεχνών ήταν το θέμα της ημερίδας που διοργάνωσε χτες το απόγευμα το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας. Ενα «καυτό» πρόβλημα, που πρωτοδιατυπώθηκε επίσημα με την ίδρυση του ΕΕΤΕ (1944) και εξακολουθεί να παραμένει άλυτο, χάρη στην κυβερνητική «ευαισθησία» του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Η απουσία, μάλιστα, εκπροσώπων των δύο παραπάνω κομμάτων στη χτεσινή ημερίδα «σηματοδότησε», όπως επισημάνθηκε, τη «διάθεσή» τους ως προς την πολιτική που θα ακολουθήσουν μετά τις εκλογές.

«Η τέχνη δεν είναι εμπόρευμα», ήταν το κεντρικό σύνθημα στην κατάμεστη από εικαστικούς δημιουργούς αίθουσα της ΕΣΗΕΑ. «Ο καλλιτέχνης δημιουργός δεν είναι εμπορευματοπαραγωγός», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΕΤΕ, Μιχάλης Παπαδάκης, ο οποίος στην ομιλία του έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή στο ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό των καλλιτεχνών, καθώς επίσης και στις θέσεις του ΕΕΤΕ για τη λύση του παραπάνω προβλήματος.

Ο υπεύθυνος του Πολιτιστικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γεράσιμος Αραβανής, προειδοποίησε για τη νέα αντιασφαλιστική λαίλαπα μετά τις εκλογές και τόνισε ότι το ΚΚΕ είναι υπέρ της δημόσιας καθολικής ασφάλισης που θα συμπεριλαμβάνει και τους εικαστικούς. Μίλησαν ακόμη οι Α. Σπαθάτου (ΔΗΚΚΙ) και η Ιωάννα Στεργίου (ΣΥΝ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ