Κυριακή 1 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Τα βλέμματα στη Λεωφόρο

Το ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟ και ΑΕΚ κλέβει την παράσταση της 19ης αγωνιστικής. Στον Πύργο αγωνίζεται ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός

Ολα τα βλέμματα στραμμένα στη λεωφόρο...

Sportidea

Ολα τα βλέμματα στραμμένα στη λεωφόρο...
Το μεγάλο ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής που θα γίνει σήμερα στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης», κλέβει την παράσταση. Εκεί θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους ο Παναθηναϊκός με την ΑΕΚ. Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός δοκιμάζεται στον Πύργο, όπως και ο ΠΑΟΚ στον Κορυδαλλό. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα ματς της αγωνιστικής:

Αναμφίβολα όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στη λεωφόρο, όπου ο ΠΑΟ θα φιλοξενήσει την ΑΕΚ (19.30 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ).

Στο στρατόπεδο των «πρασίνων» επικρατεί αισιοδοξία για την έκβαση του ματς. χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του προπονητή Ιτζάκ Σουμ: «Είναι ένα ντέρμπι όπου όλα είναι ανοιχτά. Πιστεύω στην ομάδα μου και νομίζω ότι και με τη βοήθεια του κόσμου μας θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς, που θα μας κρατήσουν σε τροχιά τίτλου».

Στην αντίπερα όχθη η κατάσταση στην Ενωση δεν είναι και η καλύτερη δυνατή μετά την παραίτηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Στον πάγκο θα είναι ο συνεργάτης του Τάκης Περσίας που δήλωσε: «Είμαστε σε μια μεταβατική περίοδο, Οι περισσότεροι παίκτες είναι πεπειραμένοι και γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει ένα ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟ. Αν αγωνιστούμε σοβαρά και πειθαρχημένα μπορούμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός θα αγωνιστεί στον Πύργο απέναντι στον αποδυναμωμένο Πανηλειακό (17.00 ΝΕΤ). Ο Ολεγκ Προτάσοφ αναφερόμενος στη συνάντηση είπε: «Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο, άσχετα αν είναι σε άσχημη βαθμολογική και αγωνιστική κατάσταση. Πάμε για τους τρεις βαθμούς της νίκης και δε μας ενδιαφέρει τι θα γίνει στο ντέρμπι της λεωφόρου. ταμείο θα κάνουμε όλοι στο τέλος».

Οσον αφορά τον κόουτς της ομάδας της Ηλείας, Σάκη Τσιώλη επισημαίνει: «Φαβορί είναι ασφαλώς ο Ολυμπιακός, όμως κι εμείς βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Πάνω απ' όλα πρέπει να αποβάλουμε το άγχος».

Ο ΠΑΟΚ, μετά το σοκ του αποκλεισμού από το κύπελλο, στρέφει πλέον απόλυτα το ενδιαφέρον του στο πρωτάθλημα. Ο δικέφαλος του βορρά έχει δύσκολο εκτός έδρας έργο κόντρα στην Προοδευτική, που μάχεται για την παραμονή της (14.45). Τόσο ο Αγγελος Αναστασιάδης, όσο και ο ομόλογός του Σούλης Παπαδόπουλος υποστηρίζουν ότι το ματς θα το κερδίσει ο πιο αποφασισμένος και τυχερός.

Συνοικιακό ντέρμπι θα έχουμε στη Νέα Σμύρνη όπου ο Πανιώνιος θα υποδεχτεί την καλλιθέα (14.45). Ο Γιόζεφ Μπουμπένκο και ο Τάκης Λεμονής αμφότεροι δηλώνουν ότι οι ομάδες τους είναι έτοιμες. Πάντως ο αγώνας έχει κυρίως έντονο ενδιαφέρον για τους φιλοξενούμενους, που θέλουν να αποφύγουν τις περιπέτειες της... ουράς του βαθμολογικού πίνακα.

Θεωρητικά εύκολο έργο αναμένεται να έχει στην έδρα του το Αιγάλεω απέναντι στον ουραγό Ακράτητο (17.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ). Η ομάδα των Ανω Λιοσίων έχει ανεβασμένο ηθικό μετά την ισοπαλία που απέσπασε στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ την περασμένη βδομάδα.

Αμφίρροπες αναμένεται να είναι οι αναμετρήσεις που ολοκληρώνουν το σημερινό πρόγραμμα: Στην Ξάνθη η Σκόντα θα παίξει με τον Αρη (14.45), ενώ στη Νεάπολη (17.00 ΝΕΤ) η Χαλκηδόνα θα αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ