Σάββατο 31 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χαράτσι 48% στα εισιτήρια του ΟΣΕ

Eurokinissi

Τσουχτερό «χαράτσι» που φτάνει μέχρι 48% επιβάλλει η κυβέρνηση στο επιβατικό κοινό του ΟΣΕ, μέσω αύξησης των εισιτηρίων.

Το ΔΣ του ΟΣΕ ενέκρινε τελικά σε χτεσινή του συνεδρίαση τις «αλμυρές» αυξήσεις στα εισιτήρια του Οργανισμού, αφήνοντας απλώς ανοιχτό - ένεκα προεκλογικής περιόδου - το χρόνο επιβολής τους. Ετσι, το επιβατικό κοινό του ΟΣΕ, καλείται πρώτο να πληρώσει ακριβά την πολυδιαφημιζόμενη πρόσφατα - και μάλιστα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη - μείωση της χρονικής διάρκειας κατά περίπου μισή ώρα στο δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη. Μεγάλες αυξήσεις «μαγειρεύονται» και για τα τιμολόγια των άλλων Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών (όσες απ' αυτές μπορούν ακόμη να αποκαλούνται ΔΕΚΟ), οι οποίες θα επιβληθούν από την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές, είτε κερδίσει η ΝΔ είτε το ΠΑΣΟΚ.

Οι αυξήσεις στα εισιτήρια πρώτης και δεύτερης θέσης φτάνουν έως και 11 ευρώ και αφορούν στο λεγόμενο «συμπλήρωμα εισιτηρίου» (στην ουσία «καπέλο» στο εισιτήριο»).

Με τον... αεροπορικού τύπου ναύλο, που αποφάσισε η διοίκηση του ΟΣΕ, οι τιμές στα εισιτήρια του Οργανισμού, διαμορφώνονται ως εξής: Πρώτης θέσης 69,30 ευρώ, έναντι 59,30 ευρώ σήμερα, 63,85 ευρώ από 52,80 ευρώ και 55,80 ευρώ από 46,20 ευρώ σήμερα. Οι τιμές διαφέρουν ανάλογα με το δρομολόγιο. Πιο ακριβό είναι το συντομότερο, ενώ ανάλογα με τον αριθμό των στάσεων της αμαξοστοιχίας μειώνεται η τιμή του. Στη δεύτερη θέση οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται σε 55,20 ευρώ από 45,20 ευρώ σήμερα, 50,20 ευρώ από 40 ευρώ και 42,10 ευρώ από 33 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ