Σάββατο 31 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας γεωτεχνικών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες στους χώρους της ΔΕΘ, όπου διοργανώνεται η ΑΓΡΟΤΙΚΑ, τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων.

Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση που μοίραζαν, οι γεωτεχνικοί βιώνουν και αυτοί, όπως οι άλλοι αγρότες, τις συνέπειες της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης η οποία απαξιώνει το ρόλο τους και υποβαθμίζει τις γεωτεχνικές υπηρεσίες, μετατρέποντάς τους σε διαχειριστικούς φορείς, μακριά από τις ανάγκες ανάπτυξης και τα προβλήματα των αγροτών. Κατήγγειλαν ακόμη ότι εφαρμόζονται οι πολιτικές της ΕΕ χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι άμεσες και ουσιαστικές λύσεις, με βάση τα αιτήματα των αγροτών. Ακόμη σημειώνουν ότι το υπουργείο Γεωργίας διαλύεται, κατακερματίζεται, οι υπηρεσίες του έχουν κενά σε γεωτεχνικό προσωπικό, ιδιωτικοποιούνται τομείς ευθύνης, έχει μετατραπεί σε καθαρά διαχειριστικό υπουργείο χωρίς αναπτυξιακό χαρακτήρα.

Ακόμη με άλλη ανακοίνωση η Πανελλήνια Ενωση Ανέργων και Συμβασιούχων Γεωπόνων, επισημαίνει το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας και των συμβασιούχων που δυναστεύει τη μεγάλη πλειοψηφία των γεωτεχνικών.

Τέλος, ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων - Αντιπροσώπων Μηχανημάτων εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του σχετικά με την πορεία της αγοράς των γεωργικών μηχανημάτων στη χώρα μας, επισημαίνοντας ότι συνεχίζεται η μεγάλη ύφεση στην αγορά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ