Σάββατο 31 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΚΕ - ΚΝΕ ΑΧΑΪΑΣ
Δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών

«Το οξυμένο πρόβλημα της ακριβής μεταφοράς των φοιτητών στην Πάτρα προς το Πανεπιστήμιο με το αστικό λεωφορείο (70 λεπτά) δεν πρόκειται να λυθεί με την κάρτα απεριορίστων διαδρομών (13 ευρώ) για τη μεταφορά των φοιτητών από ιδιωτική εταιρία, με την οποία σύναψε προσφάτως σύμβαση η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών». Αυτό τόνισαν χτες σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στα γραφεία της ΝΕ Αχαΐας ο Χρήστος Αγγελόπουλος, στέλεχος της ΚΟ ΑΕΙ - ΤΕΙ του ΚΚΕ και ο Δημήτρης Κιάμος, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ και στέλεχος της Οργάνωσης Σπουδάζουσας της Πάτρας της ΚΝΕ, με αφορμή την ανάθεση από τη Σύγκλητο σε τουριστικό γραφείο («Σιάμος ΕΠΕ») για να αναλάβει τη μετακίνηση των φοιτητών, αντί του ποσού των 625.000 ευρώ.

Ο Χρ. Αγγελόπουλος επισήμανε πως «τα λεωφορεία (χωρητικότητας 50 ατόμων) θα πραγματοποιούν δρομολόγια σε ωράρια που δεν καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες, ενώ η κάρτα θα ισχύει μόνο για τα λεωφορεία του ιδιωτικού τουριστικού γραφείου». Επίσης τόνισε ότι «ενώ το Πανεπιστήμιο έχει τεράστιες ανάγκες και οι δημόσιες επενδύσεις έχουν εκμηδενιστεί, δίνουν τεράστια ποσά σε ιδιώτες για να εκμεταλλευτούν βασικές ανάγκες των φοιτητών. Στο Πανεπιστήμιο 11 σχολές δεν έχουν κτίρια και αίθουσες, δεκάδες διδάσκοντες ΠΔ 407 μένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα κονδύλια για τη σίτιση μέλλεται να μειωθούν σε βάρος των φοιτητών. Με λίγα λόγια, η πρυτανική αρχή υλοποιεί την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και το πρόγραμμα της ΝΔ. Θύματα σε κάθε περίπτωση είναι οι φοιτητές, τα μέλη ΔΕΠ και οι εργαζόμενοι».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δ. Κιάμος, ο οποίος σημείωσε πως «οι φοιτητές πρέπει να απαιτήσουν και να παλέψουν για δωρεάν μετακίνηση με μοναδική προϋπόθεση το πάσο τους. Τα έξοδα είναι δυνατόν να καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό (άλλωστε χρήματα του ελληνικού λαού είναι) με αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15%». Και κατέληξε: «Στις 7 Μάρτη, την ώρα της ψήφου οι φοιτητές πρέπει να σκεφτούν. Θα πριμοδοτήσουν με την ψήφο τους τα κόμματα εκείνα που ο βασικός άξονας φιλοσοφίας τους είναι το μερικό ή ολοκληρωτικό πέρασμα της παιδείας στους ιδιώτες ή θα στηρίξουν το ΚΚΕ για πραγματικά δημόσια, δωρεάν παιδεία;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ