Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Δίωρη κατάληψη της ΑΤΕ στο Αίγιο

Οι αγρότες της περιοχής αποφάσισαν να οργανώσουν αύριο το πρωί, στις 11, νέο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας μπροστά από την Παναιγιάλεια Ενωση

Αποψη από την πρόσφατη κινητοποίηση των ελαιοπαραγωγών της Πελοποννήσου
Αποψη από την πρόσφατη κινητοποίηση των ελαιοπαραγωγών της Πελοποννήσου
Σε δίωρη κατάληψη της Αγροτικής Τράπεζας στο Αίγιο προχώρησαν χτες το πρωί οι ελαιοπαραγωγοί της περιοχής, μόλις έμαθαν ότι το υπουργείο Γεωργίας αποπειράθηκε - για μια ακόμη φορά - να καταβάλει στους λογαριασμούς των αγροτών μόνο το 60% της επιδότησης στο λάδι και όχι το 100% όπως είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση μέσω του υφυπουργού Γεωργίας Βαγγέλη Αργύρη για το τέλος Γενάρη. Μάλιστα, οι ελαιοπαραγωγοί, διαμήνυσαν στο διευθυντή της Τράπεζας να μη δεχτεί σε καμιά περίπτωση την κατάθεση χρημάτων αν δεν είναι στο σύνολο της παραγωγής όπως ακριβώς έχει συμφωνηθεί με την κυβέρνηση.

Σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε από το ΔΣ της Παναιγιάλειας Ενωσης, τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών και του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου, αποφάσισαν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας αύριο, Πέμπτη 5 Φλεβάρη, στις 11 π.μ., μπροστά από την Παναιγιάλεια Ενωση.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν με κεντρικό σύνθημα «Ολοι στον αγώνα, αγρότες ενωμένοι ποτέ νικημένοι», καλούν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής να διεκδικήσει το δίκιο του και να λάβει μέρος αποφασιστικά και μαζικά στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν.

Η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ

H NE Αχαΐας του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της, καλεί τους αγρότες σε αγωνιστική επαγρύπνηση μετά την αθέτηση των συμφωνηθέντων από την κυβέρνηση και επισημαίνει πως κριτήριο ψήφου για τις επικείμενες εκλογές πρέπει να είναι η στάση που κράτησε κάθε πολιτικό κόμμα απέναντι στους αγώνες και τα αιτήματα των αγροτών και υπογραμμίζει: «Πρέπει να καταψηφιστεί και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που από κοινού στηρίζουν την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ που ξεκληρίζει τους αγρότες. Να παραμερίσουν το ΣΥΝ που διαφωνεί ανοιχτά με τις κινητοποιήσεις των αγροτών καλλιεργώντας κλίμα ηττοπάθειας και μοιρολατρίας».

Και καταλήγοντας τονίζει: «Να αναδείξουν ισχυρό το ΚΚΕ, ώστε μετά τις 7 Μάρτη να έχει δύναμη και αποκούμπι η μικρομεσαία αγροτιά».

Στην Κρήτη

Σε αγωνιστική κινητοποίηση προχώρησαν χτες και οι ελαιοπαραγωγοί του Ρεθύμνου, ζητώντας να τους καταβληθεί άμεσα ολόκληρη η επιδότηση στο λάδι. Οι ελαιοπαραγωγοί του Ρεθύμνου πραγματοποίησαν χτες στις 10 πρωί συγκέντρωση στον κόμβο Πανόρμου και στη συνέχεια με μηχανοκίνητη πορεία έφτασαν μέχρι τη Νομαρχία, όπου κατέθεσαν τα αιτήματά τους. Από την άλλη, στα Χανιά, με την προχτεσινή κινητοποίηση, χτες έγινε ολιγόωρη κατάληψη του κτιρίου της Οικονομικής Εφορίας και στη συνέχεια επήλθε η λήξη του αγώνα...

Πάντως, από τις κινήσεις των διοργανωτών αυτών των κινητοποιήσεων φαίνεται πως πρόκειται για κάποιες ασκήσεις εκτόνωσης... και για «παιχνίδια» τοπικών πολιτικών σκοπιμοτήτων. Με άλλα λόγια, κάποιοι υποστηρικτές της κυβερνητικής πολιτικής δείχνουν να έχουν ως στόχο να διοχετεύσουν την αγανάκτηση των αγροτών σε ανώδυνα κανάλια, δημιουργώντας ψεύτικες προσδοκίες στους ίδιους και τις οικογένειές τους, ότι μπορεί και να λυθεί το πρόβλημα με τις επιδοτήσεις στο λάδι. Το ίδιο ισχύει και για κάποιους της γαλάζιας πλευράς... Τώρα, όσον αφορά στο πότε και πώς θα λυθούν τα μεγάλα προβλήματα των αγροτών, που δημιουργεί η ίδια αντιαγροτική πολιτική, όλοι οι παραπάνω έκαναν και κάνουν την πάπια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ