Πέμπτη 5 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΚΕ
Κατάφωρη αδικία

Σε Ερώτηση που κατέθεσαν τρεις βουλευτές του Κόμματος κάνουν λόγο για αδιαφορία απέναντι στα άτομα με ειδικές ανάγκες

Σε Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, Λιάνα Κανέλλη και Ορέστης Κολοζώφ προς τον υπουργό Πολιτισμού, κάνουν λόγο για το «πάγωμα» της κατασκευής του αθλητικού κέντρου για άτομα με αναπηρίες που προγραμματίζονταν να γίνει στο χώρο του ΕΙΑΑ». Αναλυτικά η Ερώτηση αναφέρει:

«Παρά τις διακηρύξεις της κυβέρνησης για τη στήριξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες και της Παραολυμπιάδας του 2004, ένα από το έργα που αφορά αποκλειστικά αθλητές και αθλήτριες με αναπηρίες, φαίνεται ότι δε θα γίνει. Πρόκειται για το αθλητικό κέντρο που θα κατασκευαζόταν στο χώρο του Εθνικού Ιδρύματος Αποκατάστασης Αναπήρων (ΕΙΑΑ), αποτελούμενο από ανοιχτό στάδιο ρίψεων και δρόμων καθώς και κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ πολλαπλών χρήσεων. Ενώ είχαν γίνει όλες οι μελέτες και είχαν ετοιμαστεί οι προϋπολογισμοί από τους αρμόδιους μηχανικούς του ΟΠΑΠ και της ΓΓΑ, την τελευταία στιγμή "πάγωσε" η πραγματοποίησή του. Η εξέλιξη αυτή δικαιολογημένα έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες, γιατί αποτελεί κατάφωρη αδικία σε βάρος τους τη στιγμή που είναι ανύπαρκτη στη χώρα μας η αθλητική υποδομή για άτομα με ειδικές ανάγκες, να περικόπτεται το μοναδικό έργο που θα γινόταν σε όλη την επικράτεια και αφορούσε αποκλειστικά τους αθλητές με αναπηρίες.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός για ποιο λόγο έχει "παγώσει" η κατασκευή του συγκεκριμένου αθλητικού κέντρου στο χώρο του ΕΙΑΑ και τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση ώστε να υλοποιηθεί το έργο;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ